۱۳۹۱ آذر ۲۰, دوشنبه

بانوان ايراني مراقب ازدواج هاي مصلحتي اتباع افغاني باشند

بانوان ايراني مراقب ازدواج هاي مصلحتي اتباع افغاني باشندرئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا از تمديد مهلت ارائه خدمات به اتباع افغاني مشمول طرح ساماندهي در استان تهران خبر داد و اعلام كرد: باتوجه به استقبال چشمگير اتباع افغاني از اين طرح، عليرغم يك نوبت تمديد قبلي كه تا پانزدهم آذرماه بود، اين فرصت يك نوبت ديگر تا پايان آذر ماه سال جاري تمديد شد.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري آريا، رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا از تمديد مهلت ارائه خدمات به اتباع افغاني مشمول طرح ساماندهي در استان تهران خبر داد و اعلام كرد: باتوجه به استقبال چشمگير اتباع افغاني از اين طرح، عليرغم يك نوبت تمديد قبلي كه تا پانزدهم آذرماه بود، اين فرصت يك نوبت ديگر تا پايان آذر ماه سال جاري تمديد شد.
 سردار محمود صادقي، رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا در خصوص بحث ساماندهي حضور اتباع خارجي در كشور، گفت: براساس مصوبه شوراي امنيت در سال 89 مقرر شد تا اتباع خارجي از جمله اتباع افغاني غير مجاز در كشور ساماندهي شوند كه با فراخوان وزارت كشور يك ميليون و 430 هزار نفر از اين اتباع غيرمجاز كه در كشور حضور داشتند ثبت نام كردند.
صادقي ادامه داد: در مرحله بعد كه اين افراد بايد برگه بازگشت به افغانستان مي گرفتند، تعدادي از ثبت نام شدگان به دلايل مختلف مراجعه نكردند و درنهايت طي اين مرحله، 780 هزار تبعه افغاني، كه 410 هزار نفر آنان مجرد و 370 هزار نفر از اين افراد به صورت خانواري بودند، برگه برگشت به كشور خود را از ناجا، اخذ كردند.
وي با اشاره به اينكه در ابتدا مقرر شد كه هردو گروه مجردين و خانوارها از كشور خارج و در افغانستان با اخذ گذرنامه كشور متبوعه خود، از نمايندگي هاي جمهوري اسلامي ايران در افغانستان رواديد سه ماهه اخذ كرده و قانوني وارد كشور شوند، اظهار داشت: البته اسامي مجردين ثبت نام شده هم به نمايندگي هاي ايران در افغانستان داده شده بود، لذا مجردين به تدريج از نيمه اول سال 90 از كشور خارج و با گذرنامه و رواديد جمهوري اسلامي ايران وارد كشور شدند.
صادقي با اشاره به اينكه اسامي اتباع افغاني مجردي كه قرار شد به كشور خود بازگردند، در نمايندگي هاي جمهوري اسلامي ايران در افغانستان مشخص شده بود، اظهار داشت: اتباع افغاني پس از بازگشت به كشور خود و اخذ گذرنامه، با مراجعه به نمايندگي هاي ايران، رواديدي با مهلت سه ماهه دريافت كردند، كه پس از ورود قانوني به كشور ظرف مدت 8 روز بايد به پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا و دفاتر تابعه آن در 14 استان مجري طرح مراجعه مي كردند، تا ويزاي آنان 9 ماه ديگر تمديد شود، كه در نهايت حضور يكساله اين اتباع در كشور قانوني باشد.
اين مقام ارشد انتظامي به آمار صدور رواديد از سوي وزارت كشور اشاره كرد و گفت: بر اساس اعلام وزارت كشور، تاكنون 205 هزار نفر از مجردين افغاني، از كشور خارج شده اند كه البته اين آمار با تعداد صدور رواديدي كه از سوي نمايندگي هاي ما در افغانستان صورت گرفته، كمي متناقض است، اما در حال حاضر بر اساس آمار ما، تا پايان آبان ماه، 43 هزار نفر از 410 هزار تبعه افغاني مجرد از ناجا و ادارات تابعه آن در استان ها، تمديد رواديد گرفته اند.  
وي با اشاره به اينكه مهلت مراجعه مجردين افغاني به پايان رسيده بود، گفت: بر اساس اعلام كشور افغانستان و بروز مشكلاتي چون كمبود گذرنامه خام، طولاني بودن صف هاي صدور گذرنامه و غيره در اين كشور، وزارت كشور به دبيرخانه كميسيون ساماندهي اين وزارتخانه اعلام كرد، كه سفارت براي اين افراد تا پايان آذر ماه، ويزا صادر كند، تا پس از ورود به كشور با اخذ تمديد 9 ماهه رواديد، حضور اين اتباع نيز براي يكسال در كشور قانوني شود.
سردار صادقي ادامه داد: پيش بيني ها حاكي از اين است كه تعداد افراد باقي مانده در پشت مرزها، 8 تا 10 هزار تبعه افغاني، باشد.
رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا در خصوص اتباع افغاني خانواري مشمول اين طرح، گفت: با دستور رئيس جمهور مقرر شد كه اتباع افغاني خانواري بدون خروج از ايران و در داخل كشور، ساماندهي شوند، لذا سفارت افغانستان در تهران براي 370 هزار نفر مشمول خانواري، 135 هزار جلد گذرنامه صادر كرد كه طي آن 235 هزار نفر آنان به عنوان همراه بودند.
وي با اشاره به اينكه پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا به نيابت از وزارت خارجه اقدام به صدور رواديد كرد، اظهار داشت: ناجا رواديدي با مهلت سه ماهه به اين افراد اعطا كرد كه پس از آن در نوبت بعدي با تمديد سه ماه ديگر، حضور اتباع افغاني خانواري در كشور، 6 ماه قانوني باشد.
صادقي افزود: در مرحله بعدي رواديد اتباع افغان خانواري مشمول طرح ساماندهي، 6 ماه ديگر تمديد مي شود كه تا بر اين اساس حضور اتباع افغاني خانواري يكسال ديگر قانوني باشد.
رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا ادامه داد: بر اساس مصوبه شوراي عالي امنيت ملي با راه اندازي دفاتر كفالت اقامت و اشتغال اتباع خارجي، اين دفاتر مدارك مورد نياز براي تمديد رواديد را از اتباع خارجي اخذ كرده و سپس نماينده اين دفاتر به نيروي انتظامي مراجعه مي كند تا رواديد اين اتباع بصورت غير حضوري تمديد شود.
رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا با اشاره به آمار مراجعه اتباع افغاني خانواري مشمول طرح، به ناجا اعلام داشت: از مجموع 135 هزار جلد گذرنامه صادره براي خانوارهاي افغاني، از ششم خرداد ماه سال جاري تا پايان آبان ماه، يكصد هزار و 463 جلد گذرنامه براي خانوارهاي مشمول و خدمات صدور رواديد سه ماهه و تمديد آن ارائه شده است.
وي ادامه داد: از 370 هزار نفر افغاني متاهل تا كنون 324 هزار و 160 نفر ساماندهي شده اند و در حال حاضر بررسي وضعيت اين افراد در 12 استان كشور به پايان رسيده است اين در شرايطي است كه هنوز در استان هاي تهران و اصفهان كار ادامه دارد.
اين مقام ارشد انتظامي در خصوص تمديد مهلت ثبت نام اتباع افغاني در طرح ساماندهي، اظهار داشت: ما تصميم داشتيم مرحله اول اين طرح تا پايان آبان ماه به اتمام رسد اما به دليل استقبال زياد اتباع افغاني و همچنين تاخير 15 روزه براي ساماندهي اين افراد در تهران به علت برگزاري اجلاس سران عدم تعهد، اين طرح ابتدا تا نيمه آذر و سپس تا پايان آذر ماه سال جاري، تمديد شد.
سردار صادقي در ادامه از كليه مشمولين خانواري كه براي دريافت معرفي نامه به استانداري مراجعه نكردند درخواست كرد تا هر چه زودتر و تا پيش از روزهاي پاياني آذر ماه به آنجا مراجعه كرده و برگه معرفي نامه دريافت و سپس به پليس مهاجرت ناجا مراجعه كنند.
رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا با اشاره به اينكه مشمولين خانواري كه داراي معرفي نامه با تاريخ مشخصي هستند، بدون توجه به تاريخ قيد شده در برگه به ناجا مراجعه كنند، افزود: تمديد مهلت اين طرح پس از آذر ماه بعيد است، چرا كه ممكن است از لحاظ زماني، مرحله اول اين طرح با مرحله بعدي آن تداخل پيدا كند.
بانوان ايراني مراقب ازدواج هاي مصلحتي اتباع افغاني غير مجاز باشند
سردار صادقي در ادامه از بانوان ايراني خواست از ازدواج با اتباع خارجي غير مجاز و بدون هويت خودداري كنند و با مراجعه به پليس مهاجرت و گذرنامه استانها، از هويت خارجي، سوابق مجاز بودن وي و ساير موارد اطمينان حاصل و با علم و آگاهي نسبت به موضوع، تصميم گيري نمايند.
وي خاطرنشان كرد: برخي از اين اتباع خارجي به خصوص اتباع غير مجاز، اقدام به ازدواج هاي مصلحتي با بانوان ايراني مي كنند اما پس از به اتمام رسيدن كارشان و برخورد با مشكلاتي در اين خصوص، زندگي را رها كرده و همسر و فرزندان خود آنها بدون هيچ پناهگاهي با مشكلات عديده روبرو مي شوند؛ همچنين اگر اين اتباع خارجي غير مجاز و بدون هويت و مدرك باشند، تعقيب بين المللي آنها غير ممكن و يا بسيار سخت است.
رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه همچنين در پايان، اين طرح را طرحي براي عزت بخشيدن به اتباع افغاني غير مجاز در كشور دانست و تصريح كرد: مشمولين طرح خانواري كه به هر دليل تا پايان آذر ماه براي حضور قانوني خود در كشور اقدام و به ناجا مراجعه نكنند، غير مجاز تلقي شده و با برخورد شديد پليس مواجه مي شوند و نيروي انتظامي نيز بر حسب وظيفه نسبت به شناسايي، دستگيري، برخورد قانوني و طرد آنان اقدام مي كند.
------------------------
یادداشت سردبیر:
ببخشید متوجه نشدیم بالاخره افغانستانی ها نجس هستند یا غیر مسلمان؟البته امروزه غیرمسلمانان اجازه ازدواج با بانوان ایرانی را دارند ، درحالی که افغانستانی های هم کیش ایرانی ها حق این کار را ندارند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر