۱۳۹۰ آبان ۲۵, چهارشنبه

حامد كرزي در مراسم افتتاحيه جرگه عنعنوي:رابطه با كشورهاي همسايه به خصوص ايران را به هر قيمتي حفظ مي‌كنيم


1390/8/25 چهارشنبه
حامد كرزي در مراسم افتتاحيه جرگه عنعنوي:رابطه با كشورهاي همسايه به خصوص ايران را به هر قيمتي حفظ مي‌كنيم
ايران برادر، هم دين و همسايه ما است، ما با ايران رابطه مستقل را حفظ خواهيم كرد كه اين رابطه به نفع افغانستان و برادران ايراني ما است.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري صداي افغان ،حامد كرزي رئيس جمهور كشور افغانستان در مراسم افتتاحيه جرگه عنعنوي كه به منظور بررسي پيمان استراتژيك با آمريكا صبح امروز آغاز به كار كرد بر رابطه مستقل افغانستان با كشورهاي همسايه به خصوص ايران تأكيد كرد.
آقاي كرزي در بخشي از سخنانش به دستاوردهاي حكومت افغانستان در گسترش روابط با ديگر كشورهاي جهان پرداخت.
آقاي كرزي با تشكر از كشورهاي همسايه بخصوص ايران و پاكستان گفت: ايران و پاكستان به ما خانه و پناه دادند و نان و آب خود را با ما شريك كردند كه هرگز آن را فراموش نخواهيم كرد زيرا ما افغان‌ها نمك حلال هستيم.
او گفت: هرگز پيماني را با امريكا امضاء نخواهيم كرد كه به ضرر همسايگان ما به به خصوص ايران و پاكستان، باشد زيرا اين دو كشور دوستان دلبند افغانستان هستند.
آقاي كرزي گفت با وجود نيروهاي امريكايي در افغانستان، ولي ما سعي كرديم روابط خود را با هر دو كشور ايران و امريكا حفظ كنيم.
كرزي تصريح كرد: ايران برادر، هم دين و همسايه ما است، ما با ايران رابطه مستقل را حفظ خواهيم كرد كه اين رابطه به نفع افغانستان و برادران ايراني ما است.
نشست جرگه عنعنوي به منظور بررسي پيمان استراتژيك با آمريكا و مصالحه با طالبان صبح امروز در ميدان تدابير شديد امنيتي آغاز به كار كرد.
در اين نشست، بيش از دوهزار تن از نمايندگان سراسر كشور و مهاجرين افغان در ايران و افغانستان اشتراك كرده اند.

یادداشت سردبیر:
 مانیز با ایجاد پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان مخالف هستیم ولی نه برای رضایت ایرانی ها! برای اینکه منافع و امنیت ملی خودمان در خطر قرار می گیرد و حق حفظ تمامیت ارضی ما زیر سوال می رود. وگرنه رفتار مداخله جویانه  ایران و پاکستان درقبال امنیت در افغانستان برما پوشیده نیست.
ما که درایران هستیم هنوز نمی دانیم که چه کسی کی و کجا به نمایندگی از ما انتخاب شده است تا در این لوی جرگه شرکت و به جای ما تصمیم بگیرد. این نماینده را ما که انتخاب نکرده ایم پس دولت ایران یک نماینده تبعه افغانستان را به آنجا فرستاده است؟

سرقت 5 طلافروشي در كرمان نتيجه اعتماد به اتباع يگانه


1390/8/25 چهارشنبه
سرقت 5 طلافروشي در كرمان نتيجه اعتماد به اتباع يگانه
رئيس پليس آگاهي فرماندهي انتظامي كرمان گفت: به دليل بي توجهي و سهل‌انگاري چند طلافروشي در بازار شهر كرمان و اعتماد آنها به سرايدار، پنج طلافروشي سرقت شد.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس، هوشنگ پوررضا‌قلي اظهار داشت: به دليل بي‌توجهي و سهل‌انگاري چند طلافروشي در بازار كرمان و اعتماد آنها به سرايدار كه از اتباع بيگانه افغاني بود، طلاهاي پنج طلافروشي به سرقت رفت.
وي بيان داشت: اين پنج مغازه كه در يك پاساژ طلافروشي در بازار كرمان قرار دارد از سه سال پيش عمليات ساخت آن آغاز شده بود و از همان ابتدا يك كارگر افغاني براي كارهاي جوشكاري در آن مشغول به كار بوده است كه پس از اتمام مراحل ساخت مالك پاساژ اين كارگر را براي انجام امور سرايداري انتخاب و يك اتاق در همان پاساژ به وي اختصاص مي‌دهد.
پوررضا‌قلي افزود: تاكنون صاحبان طلافروشي‌ها چندين مورد سرقت طلاهاي كوچك را به وي نسبت داده‌اند و از مالك پاساژ خواهان اخراج اين سرايدار بودند.
رئيس پليس آگاهي استان كرمان تصريح كرد: اين پاساژ با تمام امكانات ضد سرقت ساخته شده و كاربرد اصلي آن در ساخت هم براي طلافروشي بوده است و به همين دليل تمام نكات مربوط به ضد سرقت آن در ساخت اين پاساژ رعايت شده است و تمام مغازه‌هاي آن هم به دزدگيرهاي ديجيتال مجهز بوده‌اند.
وي عنوان كرد: اين سرايدار افغاني تمام كليد درب‌هاي ورودي و خروجي به همراه كنترل از راه دور درب‌ها را داشته است.
پوررضاقلي افزود: صبح روز شنبه زماني كه مغازه‌داران براي باز كردن درب پاساژ، سرايدار را صدا مي‌زنند، متوجه مي‌شوند كه از وي خبري نيست و سريعاً اين مورد را با پليس در ميان مي‌گذارند كه با تلاش پليس درب‌هاي پاساژ باز و مشخص مي‌شود كه هيچ اثري از فرد سرايدار و لوازم و اثاثيه وي نيز وجود ندارد.
رئيس پليس آگاهي استان كرمان اضافه كرد: بر اساس شواهد معلوم شد كه سرايدار بعد از انجام ساعت كاري روز پنجشنبه در محل كار خود حاضر بوده است و بعد از پايان وقت كار طلافروشان درب پاساژ را قفل كرده است.
وي گفت: اينگونه كه از شواهد بر مي‌آيد اين سرايدار افغاني بعد از قطع كردن برق پاساژ وارد مغازه‌ها شده و گاو صندوق‌هاي آنها را باز و طلاهاي آنها را به سرقت مي‌برد.
رئيس پليس آگاهي استان كرمان خاطرنشان كرد: اطمينان بي‌جا و بدون هرگونه شناخت به اتباع بيگانه و در اختيار قرار دادن تمام وسايل و امكانات بازدارنده سرقت در اختيار يك فرد ناشناس غير ايراني علت اصلي اين اتفاق بوده است كه براي طلافروشان بار مالي زيادي را تحميل كرده است.

یادداشت سردبیر:
درحالی که این کارگر مهاجر افغانی را هنوز دستگیر نکرده اند، و واقعیت ماجرا را نپرسیده اند و علت راجستجو نکرده اند، اینگونه تهمت زدن واقعا تاسف بار است.
چند سوال داریم:
1-      به غیر از غیبت سرایدار چه دلیل محکمی دارید که این سرایدار اقدام به سرقت کرده است. درحالی که این پاساژ مجهز به شدیدترین تدابیر امنیتی و الکترونیکی بوده است. مگر دوربین مداربسته وجود نداشته است. آیا تصاویری از سرقت این سرایدار ضبط شده است؟
2-      به فرض همه اینها درست. شما در حالی که ادعا دارید که سرقت های قبلی وجود داشته و دکانداران ناراضی بوده و از مدیر خواسته اند که وی را اخراج نمایند. چگونه هنوز کلید های مغازه ها دردست وی بوده است؟
3-      ازکجا معلوم این یک پاپوش نباشد و کس دیگری سرقت را انجام داده و سرایدار هم در این سرقت خود قربانی بوده باشد. اورا سربه نیست کرده و چنین نشان داده اندکه سرقت کار سرایدار بوده است.
4-      کلیدهای مغازه ها و ورودی پاساژ درست باید دست سرایدار باشد. گاوصندوق ها چرا سرقت شده اند. آیا کلید داشته؟ اگر داشته دست سرایدار چیکار میکرده است.
5-      در حالی که دولت ایران مهاجرین را در تنگناهای اقتصادی قرار داده است. تا به کی می توانند صبر کنند و امانتداری خود را حفظ نمایند؟ که این زمان نیز با توجه به تبعیض هایی که دولت ایران برمهاجرین روامی دارند ، زیاد است. دولت ایران با فشار بر مهاجرین روز به روز آنها را از ملت و دولت خود جدا می نماید و بذر کینه و تنفر را در آنها می کارد.
همچنان ما بر امانتداری هموطنان خود ایمان داریم. چرا که اگر قرار بر غیر از این بود ، خانه و کاشانه خود را ترک نمی کردند و به اینجا نمی آمدند. سخت ترین کارها را به عهده نمی گرفتند در برابر ناچیزترین حقوق ها!

و در آخر: درج چنین تیتری حاکی از سیاست جدید دولت ایران در مهاجر ستیزی دارد. این همه سرقت انجام می شود هیچ حرفی نیست .سرقت های مسلحانه که در آن کشته و مجروح به دنبال داشته است. آنوقت در این سرقت فقط به جنبه افغانی بودن توجه داشته اند. و ملت را از مهاجر بی اعتماد می نمایند.

برخورد جدي با به كارگيرندگان اتباع خارجي بدون پروانه


1390/8/20 جمعه
برخورد جدي با به كارگيرندگان اتباع خارجي بدون پروانه
رئيس اداره بازرسي كار استان آذربايجان‌شرقي گفت: با كارفرماياني كه اتباع بيگانه‌ فاقد پروانه كار يا كساني را كه مدت اعتبار پروانه كارشان منقضي شده به كار گيرند، برخورد جدي مي‌شود.
 به گزارش اداره كل امور اتباع ومهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس ، هاشم‌ نورمحمدي اظهار داشت: بر اساس ماده 120 قانون كار جمهوري اسلامي، اتباع بيگانه در صورتي مي‌توانند در ايران فعاليت داشته باشند كه داراي رواديد با حق كار مشخص بوده همچنين مطابق قوانين و آيين‌نامه‌هاي مربوطه پروانه كار دريافت دارند.
وي افزود: وفق دستورالعمل اجرايي بند"ج" ماده 11قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت ميزان جريمه بابت هر روز اشتغال غيرمجاز اتباع بيگانه در مرحله اول بازرسي پنج برابر حداقل دستمزد روزانه كارگر و در صورت تكرار تخلف اين جريمه دو برابر افزايش مي‌يابد.
رئيس اداره بازرسي كار استان آذربايجان‌شرقي تصريح كرد: كارفرمايان موظف هستند پس از ابلاغ برگ جريمه ضمن واريز مبلغ جريمه به حساب مربوطه در مهلت تعيين شده (10روز) نسبت به اخراج تبعه و يا اتباع بيگانه خارجي از كارگاه اقدام كنند.
وي ادامه داد: بر اساس اين دستورالعمل در صورتي‌كه كارفرما از پرداخت جريمه ظرف مدت 10 روز خودداري كرده و گواهي دادگاه مبني بر اعتراض يا طرح دعوي را ظرف مدت تعيين شده تسليم اداره نكند، با ارسال تصوير نسخه سوم برگ جريمه به دادگستري نسبت به تعقيب كيفري كارفرما براساس ماده 181قانون كار اقدام خواهد شد.
رئيس اداره بازرسي كار استان آذربايجان‌شرقي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: مطابق اين ماده كارفرماياني كه اتباع بيگانه‌اي را كه فاقد پروانه كار هستند يا مدت اعتبار پروانه كارشان منقضي شده است به كار گيرند و يا اتباع بيگانه را در كاري غير از آنچه در پروانه كار آنها قيد شده است، بپذيرند و يا در مواردي كه رابطه استخدامي تبعه بيگانه با كارفرما قطع مي‌شود، در صورت تعيين شده مراتب را به وزارت كار و امور اجتماعي اعلام نكنند با توجه به شرايط و امكانات خاطي و مراتب جرم به مجازات حبس از 91روز تا 180روز محكوم خواهند شد.
وي، بازرسي‌هاي انجام گرفته را بر اساس مأموريت‌ها و وظايف ويژه وزارت كار و امور اجتماعي در صيانت از نيروي كار، امري ضروري توصيف كرده و اين اقدام را براي ايجاد سهولت و روان‌سازي فضاي كسب و كار كشور و جلوگيري از اشتغال غيرمجاز اتباع بيگانه بسيار با اهميت خواند.

یادداشت سردبیر:
درحالی که فشار ها بر مهاجرین افغانی ادامه دارد هنوز هم دولت دست به اقدامی نزده است. انتظار می رود که دولت کرزی در برابر این فشارها عکس العملی نشان داده و حد اقل دست به اقدام متقابل بزند. فایده این همه چشم پوشی چیست؟ دروضعیتی که به زمستان نزدیک شده ایم و ایران از وضعیت آب و هوایی و تنگناهای زمستانی ما خبر دارد در چنین فصولی دست به فشارها می زند. و دولت افغانستان همچنان سکوت را اختیار کرده است.

۱۳۹۰ آبان ۱۷, سه‌شنبه

تحويل كارت آمايش هفت به 80 درصد اتباع خارجي



1390/8/14 شنبه
تحويل كارت آمايش هفت به 80 درصد اتباع خارجي
مديركل اتباع و مهاجرين خارجي استان خراسان رضوي با اشاره به تمديد مهلت دريافت كارت آمايش 7 تا پايان آبان‌ماه، گفت: 80 درصد از اتباع خارجي استان كارت آمايش 7 خود را دريافت كرده اند.
 به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس از مشهد، محمد عجمي در نشست آخرين وضعيت طرح صدور كارت آمايش 7 براي اتباع خارجي از تمديد مهلت دريافت كارت آمايش 7 تا 30 آبان‌ماه خبر داد و اظهار داشت: 20 درصد از اتباع خارجي استان خراسان رضوي هنوز براي دريافت كارت آمايش 7 خود مراجعه نكرده اند.
وي به تمديد زمان تحويل كارت‌هاي آمايش 7 از تاريخ 10 آبان ماه 90 تا 30 آبان‌ماه 90 براي باقيمانده كساني كه هنوز كارت خود را در استان دريافت نكرده‌اند، اشاره كرد و افزود: از جمله مزيت‌هاي كارت جديد آمايش 7 مي‌توان به حجم كم آن امكان تشخيص سريع و نيز مدت اعتبار يك‌ساله آن اشاره كرد.
مديركل اتباع و مهاجرين خارجي استان خراسان رضوي يكي ديگر از مهمترين مزاياي كارت آمايش 7 براي دارندگان آن را امكان تردد در سراسر استان به استثناي شهرهاي مرزي خواند و خاطرنشان كرد: مدت زمان اعتبار كارت‌هاي قبلي آمايش شش ماهه بوده است و نيز تنها امكان تردد در شهر مشهد براي مهاجران وجود داشته است.
وي از صدور كارت بيمه و نيز كارت اشتغال در كنار كارت آمايش 7 براي اتباع خارجي خبر داد و بيان كرد: براي نخستين بار با همكاري مشترك كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل، شركت بيمه البرز و اداره اتباع و مهاجرين خارجي كارت بيمه البرز براي مدت يك‌سال براي اتباع خارجي صادر مي‌شود.
وي با اشاره به تحويل 13هزار و 500 كارت بيمه البرز همزمان با كارت آمايش 7 به مهاجرين، خاطرنشان كرد: 58 درصد از حق بيمه را مهاجران و 42 درصد را كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل پرداخت مي‌كند و در مورد افرادي كه جزو اقشار آسيب‌پذير هستند تمام هزينه حق بيمه توسط كميسارياي عالي پناهندگان داده مي‌شود.
عجمي از تحويل كارت اشتغال در كنار كارت آمايش 7 به اتباع خارجي استان خبر داد و تصريح كرد: مجموع هزينه‌ يك مهاجر براي تحويل كارت آمايش 7، اشتغال و بيمه البرز كه به صورت اختياري است حدود 48هزار تومان مي‌شود.
وي با تاكيد بر اينكه پس از اينكه پس از تاريخ 30 آبان‌ماه 90، انجام خدمات اداري تنها با ارائه كارت آمايش 7 صورت مي‌گيرد، خاطيادآور شد: كارت آمايش 6 فقط تا پايان آبان‌ماه براي انجام خدمات اداري اعتبار دارد و پس از آن با توجه به بخشنامه‌اي كه به تمام ادارات ارسال كرده‌ايم تمام خدمات اداري تنها با كارت آمايش 7 ارائه مي‌شود.
وي تعداد مهاجران قانوني استان خراسان رضوي را 150 هزار نفر خواند و ادامه داد: اتباع افغاني و عراقي بيشترين مهاجران استان را تشكيل مي‌دهند و حدود 90 درصد از مهاجران در شهر مشهد، پنج درصد در شهرستان‌ها و پنج درصد نيز در شهر تربت جام ساكن هستند.
وي يكي از مشكلات اتباع خارجي را عدم ثبت‌نام افراد در مدارس با كارت آمايش 6 نامبرد و افزود: با توافقي كه با آموزش و پرورش صورت گرفته است مهاجراني كه به هر دليلي نتوانسته اند كارت آمايش 7 خود را دريافت نكرده اند مي‌توانند تا پايان آبان‌ماه با كارت آمايش 6 در مدارس ثبت‌‌نام كنند.


یادداشت سردبیر:
بارهای یادآور شده ایم که در این طرح خطای سیستم بسیار بالا بوده است و اکثر مهاجرین نتوانسته اند کارتهای خود را با مشخصات دقیق دریافت نمایند و مجبور به پس دادن شده اند. آندسته هم که بی سر و صدا با کارتهایشان به خانه رفته اند به علت سطح پایین سواد کارتها را دقیق مطالعه نکرده اند. و مهلت دادن تا آبان درحقیقت مهلت دادن به سیستم خودشان است.
در مورد مدارس نیز؛ تا آنجاکه ما خبرداشته و داریم تمام مدارس از پذیرفتن کارتهای آمایش 6 سرباز می زنندو کارت آمایش 7 را ملاک قرار داده اند. و حتی با بردن نامه کتبی فقط مهلت چند روزه برای دریافت کارت آمایش7 داده اند.

55 هزار افغان فاقد مجوز در نوبت بازگشت به افغانستان هستند


1390/8/15 يكشنبه
55 هزار افغان فاقد مجوز در نوبت بازگشت به افغانستان هستند
مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي خراسان رضوي گفت : 55 هزار افغان فاقد مجوز شناسايي شده در اين استان در نوبت بازگشت به افغانستان هستند.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري ايرنا 'محمد عجمي'  اظهار داشت: در طرح ساماندهي اتباع خارجي فاقد مجوز كه مرداد ماه پارسال به صورت اينترنتي فراخوان داده شد 63 هزار افغان فاقد مجوز در اين استان ثبت نام كرده و كد رهگيري مربوط را دريافت كردند.
وي اظهار داشت: اين افراد با در اختيار داشتن كد رهگيري از اول خرداد ماه تا 15 تير ماه امسال مهلت داشتند به صورت اينترنتي برگه تعيين نوبت را كه در آن، تاريخ، ساعت و محل مراجعه آنان به اداره كل امور اتباع خارجي استان مشخص شده بود، دريافت كنند.
عجمي گفت: از اين تعداد 55 هزار نفر بر اساس نوبت تعيين شده مراجعه كرده و برگه بازگشت به افغانستان را دريافت كردند كه تاكنون 13 هزار نفر آنان كه اغلب مجرد هستند به كشورشان بازگشته اند.
وي افزود: در اين برگه براي مجردين دو تا سه ماه و براي متاهلين تا 31 خرداد ماه سال آينده براي بازگشت به افغانستان فرصت داده شده است.
او گفت: 90 درصد افغان هاي فاقد مجوز اين استان در مشهد ساكن هستند كه به گونه اي برنامه ريزي شده است كه در يك روند طولاني اين افراد شناسايي شده و به كشورشان بازگردند

یادداشت سردبیر:
طبق اخبار موثق؛ دیگر مراکز بازگشت مهاجرین از پذیرفتن نامه سفارت (همان نامه های خودمعرف) برای بازگشت مهاجرین به افغانستان، امتناع می کنند. و مهاجرینی که از این طرح بازمانده اند آنهم به دلایل مختلف ازجمله عدم اطلاع از آغاز و پایان طرح یا ثبت اینترنتی یا حتی عدم پاسخگویی سیستم در نقصی که ایرانی ها باعث آن بوده اند، اینک این سوی مرز گیر افتاده اند و نمی توانند به افغانستان بازگردند و از سوی نیروهای انتظامی تهدید می شوند.
در افغانستان شایعاتی وجود دارد که مهاجرین بدون مدرک را به جایی می برند که هیچ اثری از آنها نمی توان یافت. این درحالی است که در هفته گذشته جناب طهوری از افتتاح مرکز نگهداری افاغنه در استان گلستان خبر داد. و این مرکز برای نگهداری اتباع افغانی می باشد و برای مجردین است و نوع متاهلی آن نیز در آینده نزدیک افتتاح می شود.

آموزشگاه خاتم الانبياي اتباع بيگانه اردكان افتتاح شد



1390/8/15 يكشنبه
آموزشگاه خاتم الانبياي اتباع بيگانه اردكان افتتاح شد
در مراسمي با حضور نماينده كميسارياي عالي امور پناهندگان سازمان ملل و معاون سياسي امنيتي استاندار يزد مدرسه خاتم الانبياي شهرستان اردكان ويژه دانش‌آموزان اتباع بيگانه رسما افتتاح شد.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس، نماينده كميسارياي عالي امور پناهندگان سازمان ملل صبح امروز در مراسم افتتاح اين مدرسه با اشاره به استاندارد بالاي آموزش و پرورش در ايران اظهار داشت: ما در كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان بسيار خرسنديم از اين كه استاندارد بالاي آموزشي در مورد دانش‌آموزان افغاني نيز رعايت مي‌شود.
برنارد دويل افتتاح اين مدرسه را نشان‌دهنده بينش انساني و اسلامي جمهوري اسلامي ايران در قبال پناهندگان افغان دانست و افزود: جمهوري اسلامي ايران تعهد خود را در اين زمينه به بهترين نحو انجام داده و اين امر نشان از فرهنگ و تمدن غني و ريشه‌دار ايراني اسلامي است.
وي خاطرنشان كرد: در اين مدرسه فضاي مناسبي براي فرزندان پناهندگان افغاني كه در شهرستان اردكان زندگي مي‌كنند، فراهم شده است.
دويل بيان كرد: توجه و اهتمام ويژه نظام جمهوري اسلامي در مورد مهاجران خارجي به ويژه افاغنه كه سال‌هاست در اين كشور سكونت دارند، باعث افتخار دولت و مردم فرهيخته ايران است.
نماينده كميسارياي عالي امور پناهندگان در سازمان ملل ضمن تشكر از دست‌اندركاران احداث اين مدرسه استاندارد گفت: طي اين 30 سال افغانستان با مشكلات و مصائب زيادي دست به گريبان بوده است.
دويل افزود: افغان‌ها ملتي اصيل و قوي هستند و با پشت سر گذاشتن مشكلات اكنون در وضعيت بهتري نسبت به قبل به سر مي‌برند.
وي ضمن تشكر از خانواده‌هاي افغاني براي توجه به آموزش فرزندان خود تصريح كرد: دانش‌آموزان افغاني از طريق تعليم و تربيت مي‌توانند به كشور و آينده خودشان كمك شايسته‌اي داشته باشند.
دويل از افغاني‌ها خواست كه از تحصيل كودكان خود در مدارس ايران ممانعت نكنند و تاكيد كرد: همين دانش‌آموزان مي‌توانند آينده خوبي را براي كشور افغانستان رقم بزنند و فردا به پدران و مادران خود براي اداره بهتر كشورشان كمك كنند.
وي با اشاره به هفته دانش‌آموز در ايران اظهار اميدواري كرد: اين روز براي همه دانش‌آموزان به ويژه دانش‌آموزان مهاجر افغاني به خاطر افتتاح مدرسه‌شان روز فرخنده‌اي باشد.
دويل از دانش‌آموزان افغاني خواست تا نسبت به باسواد كردن والدينشان نيز كوشا باشند تا به اين واسطه همه اتباع افغاني مهاجر از تعليم و تربيت در ايران بهره‌مند شوند.
در پايان اين مراسم نماينده كميسارياي عالي امور پناهندگان در سازمان ملل به اتفاق سفرا و ديپلمات‌هاي كشورهاي اسلواكي، سوئد، كاندا،جمهوري چك، نروژ و آلمان و تني چند از مسئولان وزارت آموزش و پرورش و اداره امور اتباع بيگانه وزارت كشور از بخش‌هاي مختلف اين مدرسه بازديد كردند و از چگونگي تحصيل دانش‌آموزان افغاني در اين مدرسه مطلع شدند.
پيش از افتتاح اين مدرسه، هيئت خارجي از مهمانشهر اتباع افغاني شهرستان اردكان بازديد كردند.

یادداشت سردبیر:
نمی دانم کجای این عمل اسلامی بوده است؟ کجای اسلام گفته شده است که مسلمانان را از هم جدا کرده و ریز و درشت کنید؟ کودکانی که در همسایگی هم و باهم بزرگ می شوند باید در دو مدرسه جداگانه از هم درس بخوانند. درگذشته شاهد گوشه کنایه های هم صنفی های خود بودیم و در کوچه و خیابان بعضی از آدمهای کم فرهنگ لقب افی را روی ما گذاشته بودند. اینک این دولت ایران است که رسما مدرسه کودکان افغان را جدا می کند و به آنها از همان بدو کودکی می فهماند که شما شهروند درجه 2 بوده و ...
اصل اعمال این کار همین بند آخر است. اینکه از کودکی به کودکان مهاجر بفهمانند که شما افغانی هستید و فرق دارید تا در آینده این کودکان خواستار حق و حقوق زندگی نبوده و اینگونه می توانند محدودیتهای اجتماعی را اعمال نمایند. خب داشتن یک مدرسه بنام کودکان افغان هم خودش یک کلاس دیگه ای داره. مث تمام کشورهای خارجی که در یک کشور دیگر دارای مدرسه هستند با فرق اینکه این مدارس که در کشورهای دیگر درست می شود با هدف فرهنگ سازی و آشناشدن این کودکان با فرهنگ بومی زادگاه پدران ونیاکانشان هستند. در صورتی که در مدرسه اردکان فقط وفقط سیاستهای ایران اجرا می شود و از فرهنگ افغانستان خبری نیست. امیدواریم که این کار ازسوی خود دولت مردان ما صورت پذیرد و مدارسی ساخته شود در ایران و سایر کشورهایی که افغانی ها در آن اقامت دارند تا با آموزش زبان های دری و پشتو و فرهنگ اصیل افغانی خودمان کودکان خود را دور ازوطن وطنی بار بیاوریم . انشا الله

ايران در انديشه يك افغانستان امن و باثبات!



1390/8/14 شنبه
ايران در انديشه يك افغانستان امن و باثبات
دستاورد حضور ناتو به رهبري آمريكا در افغانستان چيزي جز ويراني ، رشد فزاينده قاچاق مواد مخدر، كشتار مردم غير نظامي و نقض حقوق بشر نبوده است
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از شبكه اطلاع رساني افغانستان ،نشست منطقه اي استانبول ويژه افغانستان با هدف تقويت همكاري هاي كشورهاي منطقه براي بسترسازي جهت ايجاد صلح و امنيت در اين كشور و همچنين افزايش مشاركت در پيشرفت اقتصادي و فرهنگي افغانستان با حضور 17 كشور برگزار و با صدور يك بيانيه 23 مادهاي به كار خود خاتمه داد.
علت و انگيزه توجه كشورهاي منطقه به برگزاري اين نشست،شكست و ناكامي كشورهاي خارج از منطقه و بطور مشخص اعضاي ناتو در برقراري امنيت در افغانستان در طول ده سال حضور در اين كشور بود.
 در واقع دستاورد حضور ناتو به رهبري آمريكا در افغانستان چيزي جز ويراني ، رشد فزاينده قاچاق مواد مخدر،كشتار مردم غير نظامي و نقض حقوق بشر نبوده و با توجه به تاثير ناامني در افغانستان بر روي كشورهاي منطقه ، اين كشورها تصميم گرفتند كه خود به ميدان آيند و به عبارتي نشست استانبول ، حركت آغازين مشاركت اين كشورها بخصوص همسايگان افغانستان در آينده امنيتي اين كشور بود.
 جمهوري اسلامي ايران در اين نشست در دو بخش يعني تنظيم سند و همچنين حضور در اجلاس فعاليت داشت. در ارتباط با تنظيم سند ، با توجه به تلاش پنهان كشورهاي غربي از طريق برخي از عوامل خود براي گنجاندن يك نقش نظارتي در سند ،تلاش ايران بر اين بود كه آمريكا و غرب هيچ نقش و دخالتي در ابتكارات منطقه اي نداشته باشند. در واقع هيچ دليلي وجود ندارد كه اعضاي ناكام ناتو كه عامل اصلي مصائب افغانستان هستند، در ابتكارات منطقه اي نيز مشاركت نمايند. در اين ارتباط نظرمستدل ايران با حمايت اكثر كشورهاي حاضر پذيرفته شد و نمايندگان غرب كه قبلا از آنان به عنوان ناظر بر فعاليت هاي منطقه اي ياد مي شد، از روند اين ابتكارات حذف شدند.
 گنجانده شدن ديگر نظرات ايران در سند نهائي اجلاس استانبول نيز حكايت از نقش كليدي و تاثير گذار اين كشور داشت.اين نظرات از جمله مبارزه جدي با قاچاق و صدور مواد مخدر، محكوميت ترورهاي كور نظير ترور استاد شهيد برهان الدين رباني، حمايت از نشست هاي چندجانبه با تاكيد بر نقش همسايگان، تقويت همكاري هاي اقتصادي و تاكيد بر ضرورت خروج نيروهاي بيگانه از افغانستان در سند گنجانده شد.
حضور پر رنگ ايران در اين اجلاس و سخنراني آقاي صالحي وزير امورخارجه به عنوان قوي ترين و مسئولانه ترين سخنراني اجلاس ، نيز حائز اهميت ويژه بود. ايشان در اين سخنراني ضمن ارزيابي ده سال حضور ناتو در افغانستان، به ناكامي هاي اين سازمان در افغانستان اشاره كرد و ضمن محكوم كردن نقض آشكار حقوق بشر توسط سربازان اروپائي در افغانستان،بر ابتكارات منطقه اي بخصوص تلاش هاي كشورهاي همسايهي افغانستان مانند ايران و پاكستان تاكيد و گفت كه با تقويت همكاري هاي منطقه اي و بدون دخالت نيروهاي خارج از منطقه، مي توان در جهت ثبات، صلح و امنيت در افغانستان گام هاي بلندي برداشت.
 در واقع حضور ايران در نشست استانبول يك دستاورد مهم ديپلماتيك بود. واقعيت اين است كه استقرار امنيت در منطقه به يك اراده جدي نياز دارد و همه ظرفيت هاي منطقه اي بايد در برقراري صلح، ثبات و امنيت و پرهيز از دخالت دادن كشورهاي غربي بخصوص آمريكا مورد استفاده قرار گيرد. امنيت منطقه و سرنوشت كشورهاي آن در هم تنيده است و بايد تلاش شود كه خروج نيروهاي ناتو در سال 2014 از افغانستان محقق گردد و كشورهاي منطقه به افغانستان در ترتيبات امنيتي آينده مشاركت نمايند.
 البته عليرغم اعلام ناتو در مورد نيروهاي خارجي از سال 2014 ، متاسفانه شواهدي نشان ميدهد كه آمريكا جهت تحقق اهداف فرامنطقهيي با امضاي پيمان استراتژيك با افغانستان، قصد طولاني كردن حضور نظامي خود در افغانستان دارد. جمهوري اسلامي ايران و اكثر كشورهاي منطقه، قويا با امضاي اين پيمان مخالف بوده و انعقاد آن را تهديدي خطرناك براي امنيت منطقه اي و حتي صلح جهاني مي دانند.
 استقرار صلح و آشتي در افغانستان جز از طريق تداوم گفتوگوهاي گروههاي افغاني با يكديگر ممكن نميباشد و عليرغم شهادت استاد رباني، فعاليت شوراي عالي صلح افغانستان كه مورد حمايت رييسجمهور اين كشور نيز هست بايد ادامه يافته و نقش خود را در تحقق صلح فراگير ايفا كند. اگر قوميت ها و مذاهب و گرايشات مختلف سياسي موجود در افغانستان با يكديگر هماهنگ شده و به منافع ملي بيانديشند،قطعا بستر لازم را براي ايجاد يك افغانستان امن و يكپارچه فراهم خواهند كرد. همسايگان افغانستان مي بايست در اين عرصه به نحو فعال و مسئولانه ايفاي نقش نمايند
 در نشست استانبول با اشاره به اينكه امروز مفاهيم امنيت، اقتصاد و توسعه با يكديگر پيوند عميق دارند ، جمهوري اسلامي ايران بر ضرورت گسترش همكاري هاي منطقه براي كمك به توسعه اقتصادي در افغانستان اصرار ورزيد. امكانات و ظرفيتهاي مادي و معنوي موجود در افغانستان مي تواند آيندهاي با ثبات، امن و توسعه يافتهرا براي اين كشور ايجاد نمايد.اگر كشورهاي همسايه براي تقويت ثبات در افغانستان به صحنه آيند، هيچ گاه فضا و شرايط، براي دخالت كشورهاي فرامنطقه اي و غربي فراهم نخواهد شد و در اين روند جمهوري اسلامي ايران مصمم به ايفاي نقش است.
یادداشت سردبیر:
با آنکه با احداث پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان موافق نیستم ولی با ادعاهای ایران هم شدیدا مخالف هستم.افغانستانی باثبات درسایه آموزش و تجهیز طالبان در ایران؟ یا ارسال اسلحه و تشنج آفرینی در مرزهای دو کشور؟ شاید هم با فشار بر مهاجرین بدبخت؟ کدام راهکار افغانستانی باثبات از نظر ایران است؟

حضور اتباع بيگانه بايد قانونمند شود/ بررسي وضعيت ازدواج و اشتغال اتباع بيگانه در ايران


1390/8/10 سه شنبه
حضور اتباع بيگانه بايد قانونمند شود/ بررسي وضعيت ازدواج و اشتغال اتباع بيگانه در ايران
وزير كشور از بررسي وضعيت ازدواج اتباع بيگانه در ايران خبر داد و گفت: بايد حضور اتباع بيگانه به ويژه اتباع اقغاني در كشور قانونمند باشد.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري پانا، مصطفي محمد نجار ، در خصوص تعيين تكليف وضعيت نهايي اتباع بيگانه به ويژه اتباع افغاني اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران بيشترين خدمت را از اين ناحيه به افغانستان ارايه كرده است بيش از 30 سال است كه اتباع افغاني در ايران حضور دارند.
وي به برخي از خدمات ارايه شده به اتباع افغاني اشاره و تصريح كرد: با برنامه ريزي خوبي كه انجام شده است قرار است حضور اتباع بيگانه به ويژه اتباع افغاني در كشور قانونمند شود، البته براساس زمان بندي برنامه ها پيشرفت خوبي در اين حوزه صورت گرفته است.
وزير كشور به برخي از اقدامات انجام شده از قبيل طرح وثيقه، وكالت كاري و ... پرداخت و گفت: به دنبال حضور اتباع بيگانه به صورت متداوم اما قانونمند هستيم حتي در بعد ازدواج آنها نيز ورود يافته ايم.
محمدنجار ادامه داد: آنچه مسلم است براساس قوانين ايران حضور اين اتباع بايد قانونمند شود همچنين در بحث حقوق، بيمه، ورود و خروج قانوني آنها نيز اقداماتي در دست است.
وزير كشور در پايان با بيان اينكه هماهنگي هاي لازم ميان افغانستان و ايران در اين خصوص صورت گرفته است، گفت: اين اقدامات به تدريج و براساس تجربيات سي ساله صورت خواهد گرفت.

یادداشت سردبیر:
نمی دانم که این نظامی کهنه کار کدام تجربه 30 ساله را می گویند! سی سال زندگی درجوار انسانهای ایرانی اینک باید به تو بگویند که تو انسان ایرانی نیستی و نمی توانی بایک انسان ایرانی وصلت کنی و اسلام برای چیز دیگر ی آمده است؟