۱۳۹۰ آذر ۲۹, سه‌شنبه

ايجاد تسهيلات خروج و مراجعت پناهندگان افغاني به كشورشان

 1390/9/29 سه شنبه
ايجاد تسهيلات خروج و مراجعت پناهندگان افغاني به كشورشان
بنابر گزارش روابط عمومي اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشورپناهندگان افغاني داراي كارت آمايش 7(سرپرستان خانوار) به همراه يكنفر از اعضاء خانواده ميتوانند به منظور بررسي زمينه هاي بازگشت به افغانستان به كشور متبوعه مسافرت و مجددا به ايران مراجعت نمايند. نكته قابل توجه اينكه طول مدت خروج و مراجعت نمي بايستي از سه ماه تجاوز كند.متقاضيان مي توانند جهت كسب اطلاعات بيشتر به امور اتباع و مهاجرين خارجي استانداري محل صدور كارت آمايش 7 خود مراجعه نمايند.

فرصت سه ماهه به 900 هزار پناهنده افغاني



1390/9/28 دوشنبه
فرصت سه ماهه به 900 هزار پناهنده افغاني
مديركل اتباع بيگانه وزارت كشور گفت: به سرپرستان خانوار پناهنگان افغاني سه ماه فرصت داده شده با خيالي آسوده به كشور خود بازگردند و شرايط زندگي و كار را براي خود و خانواده فراهم كرده و خانواده خود را از ايران به افغانستان منتقل كنند.

یادداشت سردبیر:
خدامیداندکه بازچه خوابی دیده اند.آیا این بهانه ای برای ابطال کارتهای اقامتی است؟ یا اخراج اجباری مهاجرین؟

1300 پناهنده افغان امسال از طريق ايران در كشورهاي ثالث اسكان يافتند



1390/9/21 دوشنبه
1300 پناهنده افغان امسال از طريق ايران در كشورهاي ثالث اسكان يافتند
رييس دفتر نمايندگي كميسارياي ملل متحد در امور پناهندگان در مشهد گفت: از ابتداي سال جاري ميلادي تاكنون هزار و 300 پناهنده افغان مقيم ايران توسط كميسارياي ملل متحد در كشورهاي ثالث اسكان داده شده اند.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري ايرنا ،'ناراسيمها رائو' افزود: اسكان مجدد پناهندگان در كشور ثالث از جمله برنامه هايي است كه در كميسارياي ملل متحد در امور پناهندگان انجام و پيگيري مي شود.
وي گفت: ما فقط قادر به اعزام تعداد محدودي از جمعيت پناهنده ساكن در ايران به كشورهاي ثالث هستيم، با توجه به اين امر چنين افرادي معمولا از خانواده هاي بسيار آسيب پذير هستند كه در تامين معيشت خود دچار مشكلات جدي مي باشند.
رييس دفتر نمايندگي كميسارياي ملل متحد در امور پناهندگان در مشهد اظهار داشت: با اين اقدام دو هدف عمده را پيگيري مي كنيم نخست آنكه مي خواهيم با فراهم ساختن شرايط مناسب مشكلات شديد معيشتي خانواده هاي آسيب پذير رفع و همچنين باري از دوش ملت و دولت ايران برداشته شود.
جمهوري اسلامي ايران از جمله كشورهاي داراي بيشترين پناهنده در دنيا است و هم اكنون حدود سه ميليون مهاجر افغان داراي مجوز و فاقد مجوز در ايران حضور دارند.
رييس دفتر نمايندگي كميسارياي ملل متحد در امور پناهندگان در مشهد، در ادامه گفت: امسال براي نخستين بار دفتر كميسارياي ملل متحد در ايران برنامه پوشش بيمه اي تمام پناهندگان را اجرايي كرده است.
وي افزود: اين طرح با موافقت سه جانبه ميان جمهوري اسلامي ايران، كميساريا و يك شركت بيمه گذار اجرايي شده است.
او گفت: در اجراي اين طرح تمام پناهندگان با پرداخت بخشي از هزينه بيمه توسط كميساريا و بخش ديگر نيز توسط خود پناهنده، بيمه مي شوند.

رديابي دو قاتل فراري در كوه هاي افغانستان


1390/9/21 دوشنبه
رديابي دوقاتل فراري در كوه هاي افغانستان
پليس اينترپل در تعقيب دو قاتل فراري است كه پس از قتل حسابدار يك مانتو فروشي در تهران به افغانستان گريخته و در مناطق كوهستاني پنهان شده اند.
صبح روز 27 ارديبهشت ماه سال 82 وقتي كارگران يك مانتو فروشي در ميدان هفت تير تهران به انبار محل كارشان رفتند با جنازه حسابدار مانتو فروشي به نام مصطفي روبه رو شدند كه بر اثر ضربات متعدد چاقو جان باخته بود. دقايقي بعد اطراف مانتو فروشي با نوارهاي زرد رنگ پليس جنايي محصور شد و كارآگاهان براي كشف راز اين جنايت به تكاپو افتادند. تحقيقات پليس براي شناسايي قاتل و پي بردن به انگيزه او زياد طول نكشيد. در گاوصندوق مانتوفروشي كه معمولا پول زيادي در آن نگهداري مي شد نيمه باز بود و سرايدار مغازه كه جواني افغان به نام رفيع بود نيز به يكباره ناپديد شده بود. همين اطلاعات كارآگا هان را به كليد اين معماي جنايي رساند و باعث مطرح شدن فرضيه جنايت با انگيزه سرقت توسط سرايدار مانتو فروشي شد.
صاحب مانتو فروشي در اين باره به پليس گفت: «رفيع از حدود يك سال قبل در مانتو فروشي كار مي كرد و شب ها نيز در انباري مغازه مي خوابيد. او جوان خوبي به نظر مي رسيد و هيچ وقت فكر نمي كردم روزي او نقشه قتل حسابدار و دستبرد به گاوصندوق را اجرا كند.» اين مرد درباره مقتول نيز گفت: «چون به مصطفي اطمينان كامل داشتم از او به عنوان حسابدار استفاده مي كردم. او آخر وقت پول هاي فروش روزانه را جمع مي كرد و كارهاي حسابرسي را انجام مي داد 
در همين حال تحقيق از ديگر كاركنان مانتو فروشي نشان داد شب پيش از اين حادثه دو نفر از دوستان رفيع مهمان او بوده اند. بنابراين كارآگاهان احتمال دادند سرايدار خيانتكار با كمك دوستانش اين سرقت خونين را رقم زده است.
با گذشت چند روز از كليد خوردن تحقيقات، افسران آگاهي به اطلاعاتي دست يافتند كه نشان مي داد رفيع در ساختماني نيمه كاره در كرج پنهان شده است. به اين ترتيب وي طي عملياتي ضربتي دستگير شد. بازجويي از متهم به قتل و اعترافات او فرضيه هاي پليس را تأييد مي كرد. او ضمن اقرار به كشتن حسابدار مانتو فروشي گفت پول ها در اختيار دو همدستش به نام هاي يوسف و فريدون است و او از مخفيگاه آن ها اطلاعاتي ندارد. وي درباره چگونگي قتل مصطفي گفت: من و دو دوستم از چند روز قبل نقشه قتل او را طراحي كرديم و شب حادثه در حالي كه او مشغول شمارش پول ها بود سراغش رفتيم و هر كدام چند ضربه چاقو به او زديم و وقتي ديگر نفس نمي كشيد سراغ گاوصندوق رفتيم و موجودي 8 ميليون توماني اش را غارت كرديم.
با گذشت چند ماه از دستگيري اين متهم از آن جا كه هيچ ردي از همدستانش به دست نيامده بود وي به تنهايي تحت محاكمه قرار گرفت و به قصاص محكوم شد اما اين حكم در ديوانعالي كشور نقض و پرونده به شعبه 1156 دادگاه جزايي تهران ارسال شد. قاضي جديد پرونده تحقيقات انجام شده را ناقص تشخيص داد و به كارآگاهان اداره دهم پليس آگاهي دستور داد تحقيقات جامعي را در اين باره انجام دهند. سرايدار جاني در دور تازه بازجويي ها مدعي شد دو همدستش به يكي از مناطق كوهستاني افغانستان گريخته اند. تحقيقات بيشتر در اين باره فاش كرد دو متهم فراري مدت ها است در يك منطقه كوهستاني زندگي مي كنند به اين ترتيب قاضي پرونده از پليس اينترپل درخواست همكاري كرد. بر اساس اين گزارش با شناسايي مخفيگاه يوسف و فريدون افسران اينترپل هم اكنون در كمين آن ها هستند و اميدوارند طي چند روز آينده آن ها را پس از 8 سال فرار به دام بيندازند.
منبعروزنامه خراسان

شصتمين سالگرد تصويب كنوانسيون پناهندگان درمقر اروپائي سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد.



1390/9/20 يكشنبه
مراسم بزرگداشت شصتمين سالگرد تصويب كنوانسيون پناهندگان درمقر اروپائي سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد.
در اين گردهمايي تاريخي در شهر ژنو كه از تاريخ 6 تا 7 دسامبر 2011 برابر با 16 و 17 آذر ماه به مدت 2 روز ادامه داشت، نمايندگاني از 150 كشور ، از جمله وزراء بيش از 70 كشور، شركت كردند. اين كنفرانس نقطه اوج تلاش هاي سياسي و ديپلماتيك ، توسط كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد براي جلب حمايت تازه و تعهداتي است كه آژانس را قادر به ارائه حمايت و كمك به پناهندگان در سراسر جهان خواهد نمود.
آقاي عبدالهي معاون امنيتي و رئيس هيئت جمهوري اسلامي ايران كه به همراهي آقاي تهوري مشاور وزير و مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي و معاون اجرائي به منظور شركت در مراسم شصتمين سالگرد گراميداشت كنوانسيون پناهندگان و نيز صدمين اجلاس شوراي سازمان بين المللي مهاجرت به ژنو عزيمت نموده بود، اولين سخنران در گروه كشورهاي شركت كننده در سطح معاون وزير بود . وي در سخنان خود از تلاشهاي ارزشمند كميسر عالي جناب آقايگوترس و همكاران وي به دليل تلاش براي پيش برد اهداف عاليه حمايت از پناهندگان سپاسگزاري نمود.
معاون وزير سپس اصول جمهوري اسلامي ايران در زمينه پذيرش پناهندگان را تبين و اضافه نمود: «وضعيت عمومي پناهندگان در ايران به دليل بهره مندي آنان از امكانات درماني ، بهداشتي  فرهنگي  آموزشي  خدمات عمومي،واجد بالاترين استاندارهاي متداول در سطح بين المللي است»رئيس هيئت جمهوري اسلامي ايران سالگرد شصتمين سالگرد كنوانسيون پناهندگان را فرصت مغتنمي دانست تا نكته مهم تقسيم مشكلات پناهندگي در بين جامعه بين المللي بهعنوان يك ضرورت مورد بررسي قرار گيرد.وي تصريح نمود نبايد اينگونه تلقي شود كه تنها كشور متبوع من موظف است بخش مهمي از پناهندگان جهان را پذيرش نمايد بدون اينكه ساير كشورها در تأمين هزينه هاي اين معضل بشريكمترين تعهدي داشته باشند 
 وي تصريح نمود كه هر چند جمعيت عظيم پناهندگان بر ظرفيتهاي كشور فشار فزاينده اي را وارد نموده اما بااين حال جمهوري اسلامي ايران بسيار فراتر از تعهداتش عمل نموده است.
معاون وزير كشور در فراز ديگري ازسخنراني كه در سالن اصلي مقر اروپائي سازمان ملل ايراد مي شد،گفت:« جمهوري اسلامي ايران از  سه دهه قبل بزرگترين گروه پناهندگان افغان را پذيرش كرده است هر چند حدود 900 هزار نفر از آنان در طي يك دهه گذشته داوطلبانه به كشورشان بازگشت نموده اند .اما جمهوري اسلامي ايران همچنان ميزبان حدود يك ميليون نفر پناهنده افغاني ثبت نام شده مي‏باشد.از اين رو قوياً خواستار حمايت گسترده و تعهد جامعه بين الملل به عنوان نشانه اي از همبستگي بين المللي  در تحمل اين مسئوليت است.»آقاي عبدالهي با انتقاد از رويه بين المللي كنوني در حوزه پناهندگي اضافه كرد:« ديدگاه كشورهاي مساعدت دهنده اين است كه به بهانه وقوع ادغام محلي از ارائه كمك به كشورهاي پناهنده پذير نظير ايران طفره مي روند. در حالي كه كشورم اساساً فاقد ظرفيت لازم براي ادغام محلي پناهندگان است.» وي درعين حال عملكرد اسكان مجدد به عنوان راه حلي ديگر براي تقسيم بار پناهندگي، را مايوس كننده خواند و تمايل بازگشت پناهندگان به كشورشان را كه از خواسته هاي آنهاست و توجه كشورها براي انجام امور زيرساختي و.... نيز اشاره كرد.
رئيس هيئت جمهوري اسلامي ايران همچنين بر ارائه تجربه بيش از سه دهه اسكان و نگهداري از جمعيت ميليوني پناهندگان به ديگر كشورها اعلام آمادگي كرد.

۱۳۹۰ آذر ۲۰, یکشنبه

در پی شکایات متتعددمهاجرین هیئت تحقیق نمایندگان آیت الله محقق با فرماندار زرندیه دیدار کردند


درپی بروز مشکلاتی برای مهاجرین و شکایات مهاجرین در زرندیه نمایندگانی از سوی دفتر آیت الله محقق کابلی مامور پیگیری و رفع این مشکلات از سوی ایشان وارد زرندیه شدند.
لازم به توضیح است که در ایام گذشته مشکلات زیادی برای مهاجرین در این ناحیه بوجود آمده و با توجه به اوضاع نامناسب سیاسی که بین دودولت جریان دارد.مهاجرین دست به دامن آیت الله محقق کابلی شده و ایشان نیز هیئتی را برای تحقیق و بررسی این مطالب به ایران وزرندیه اعزام داشتند.
این هیئت پس از دیدار با برخی مهاجرین این منطقه و به همراهی آنان با فرماندار زرندیه دیدار و گفتگو نموده و به بررسی و رفع موانع که باعث مشکلات مهاجرین شده اند، پرداختند.
هنوز علت اصلی این مشکلات و گزارش عملکرد این هیئت مشخص نشده است.چنانچه توانستیم اخبارموثقی تهیه نماییم به سمع شما عزیزان خواهیم رسانید.

در تهران مراسم تجلیل و بزرگداشت شهدای عاشورای کابل و مزارشریف برگزارشد.


امروز جمعه18 آذرماه90 در تهران مراسم تجلیل و بزرگداشت شهدای عاشورای کابل و مزارشریف برگزارشد.
در این مراسم که در دبیرستان دکتر عمیدی واقع  درمنطقه شوش تهران برگزارشده بود.ضمن تجلیل از مقام شهدای حادثه تروریستی که در روز عاشورا در شهرهای کابل و مزارشریف افغانستان به شهادت رسیده بودند.سخنرانان و مهاجرین ضمن محکوم نمودن این عمل زشت و ناجوانمردانه، بر حفظ وحدت و انسجام در میان صفوف  نژادها و مذاهب افغانستان تاکید ورزیدند.
از سخنرانان این مراسم می توان به رایزن فرهنگی سفارت کبرای افغانستان در تهران ، نام برد. وی که به نمایندگی از سفارت و دولت افغانستان در این مراسم حضور داشت ، به دست فتنه انگیزی که سعی در اختلاف افکنی میان مردم افغانستان دارد، اشاره نموده وبه تقبیح و محکوم نمودن این حادثه تروریستی تاکید نمود.
لازم به ذکر است که در این مراسم؛ خانواده یکی از شهدای عاشورای شهر کابل، نماینده و رییس انجمن دوستی ایران و افغانستان، جمعی از وعاظ و روحانیون و همچنین جمع کثیری از مهاجرین افغانی ساکن در تهران و برادران ایرانی ، حضور داشتند.
حضور اقشار مختلف مهاجرین از ازبک وتاجیک وهزاره وپشتون درکنارهم ، نشانه محکمی از وحدت اقشار مختلف جامعه مهاجرین در نکوداشت مقام شهید و همچنین محکوم نمودن این حادثه وطراحان آن را نشان می داد.
پس از سخنرانی نماینده و رایزن فرهنگی سفارت کبری افغانستان در تهران،مناقب خوانی در رثای شیرخواره امام حسین حضرت علی اصغر و در ادامه سینه زنی و خطابه پیرامون مقام شهادت و عاشورا ، توسط مداحان و مناقب خوانان برگزار گردید. این مراسم از ساعت 2.30دقیقه بعد از ظهر جمعه آغاز و حدود ساعت 5.30 دقیقه ختم گردید.
 علارقم تمام تهیه دیده ها وبرنامه ریزی ها هنوز هم کم وکاستی هایی در اجرای این مراسم دیده می شد.عدم برنامه ریزی برای مکان مناسب درخور اینگونه مراسم ها که جمعیت زیادی را به دنبال دارد.باعث کمبود جا بوده وبرخی میهمانان سرپایی حضوریافتند و نیز میهمانان ویژه اگر چه خود بصورت داوطلبانه حاضرشده بودند ولی کمترین توجهی به حضور آنها نشد.(مثل حضور رییس انجمن دوستی ایران و افغانستان ) همچنین سردی هوا باعث گردید که پیش از ختم رسمی مراسم بسیاری از افراد از مکان برگزاری خارج شوند و این مصادف با سخنرانی و سینه زنی سنتی گردید. که می تواند به چشم بهانه جوی بسیاری معانی متفاوتی را وانمود نماید
از برنامه های جنبی این مراسم به بوفه عرضه کتب می توان اشاره کرد، که این قسمت هم شامل کمی وکاستی هایی بوده است.که از ذکر آن معذوریم.
با برگزاری اینگونه مراسم ها، می توانیم نقش مهمی در ایجاد وفاق ملی ومقابله با تفرقه افکنی دشمنان این ملت گامهای بزرگی برداریم. اگر با برنامه ریزی وهمیاری بتوانیم به نحو احسنت از پس ارائه مفاهیم ملی و فراگروهی برآییم
لازم به ذکر است که ازسوی دوستان هم حزبی هم دراین مراسم حضورپررنگی دیده شد.که جای تقدیر و تشکر دارد.
و درپایان ازکلیه دوستان که دربرپایی این مراسم و حضور وشرکت در این مراسم نقش داشتند .تشکر می نماییم.

۱۳۹۰ آبان ۲۵, چهارشنبه

حامد كرزي در مراسم افتتاحيه جرگه عنعنوي:رابطه با كشورهاي همسايه به خصوص ايران را به هر قيمتي حفظ مي‌كنيم


1390/8/25 چهارشنبه
حامد كرزي در مراسم افتتاحيه جرگه عنعنوي:رابطه با كشورهاي همسايه به خصوص ايران را به هر قيمتي حفظ مي‌كنيم
ايران برادر، هم دين و همسايه ما است، ما با ايران رابطه مستقل را حفظ خواهيم كرد كه اين رابطه به نفع افغانستان و برادران ايراني ما است.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري صداي افغان ،حامد كرزي رئيس جمهور كشور افغانستان در مراسم افتتاحيه جرگه عنعنوي كه به منظور بررسي پيمان استراتژيك با آمريكا صبح امروز آغاز به كار كرد بر رابطه مستقل افغانستان با كشورهاي همسايه به خصوص ايران تأكيد كرد.
آقاي كرزي در بخشي از سخنانش به دستاوردهاي حكومت افغانستان در گسترش روابط با ديگر كشورهاي جهان پرداخت.
آقاي كرزي با تشكر از كشورهاي همسايه بخصوص ايران و پاكستان گفت: ايران و پاكستان به ما خانه و پناه دادند و نان و آب خود را با ما شريك كردند كه هرگز آن را فراموش نخواهيم كرد زيرا ما افغان‌ها نمك حلال هستيم.
او گفت: هرگز پيماني را با امريكا امضاء نخواهيم كرد كه به ضرر همسايگان ما به به خصوص ايران و پاكستان، باشد زيرا اين دو كشور دوستان دلبند افغانستان هستند.
آقاي كرزي گفت با وجود نيروهاي امريكايي در افغانستان، ولي ما سعي كرديم روابط خود را با هر دو كشور ايران و امريكا حفظ كنيم.
كرزي تصريح كرد: ايران برادر، هم دين و همسايه ما است، ما با ايران رابطه مستقل را حفظ خواهيم كرد كه اين رابطه به نفع افغانستان و برادران ايراني ما است.
نشست جرگه عنعنوي به منظور بررسي پيمان استراتژيك با آمريكا و مصالحه با طالبان صبح امروز در ميدان تدابير شديد امنيتي آغاز به كار كرد.
در اين نشست، بيش از دوهزار تن از نمايندگان سراسر كشور و مهاجرين افغان در ايران و افغانستان اشتراك كرده اند.

یادداشت سردبیر:
 مانیز با ایجاد پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان مخالف هستیم ولی نه برای رضایت ایرانی ها! برای اینکه منافع و امنیت ملی خودمان در خطر قرار می گیرد و حق حفظ تمامیت ارضی ما زیر سوال می رود. وگرنه رفتار مداخله جویانه  ایران و پاکستان درقبال امنیت در افغانستان برما پوشیده نیست.
ما که درایران هستیم هنوز نمی دانیم که چه کسی کی و کجا به نمایندگی از ما انتخاب شده است تا در این لوی جرگه شرکت و به جای ما تصمیم بگیرد. این نماینده را ما که انتخاب نکرده ایم پس دولت ایران یک نماینده تبعه افغانستان را به آنجا فرستاده است؟

سرقت 5 طلافروشي در كرمان نتيجه اعتماد به اتباع يگانه


1390/8/25 چهارشنبه
سرقت 5 طلافروشي در كرمان نتيجه اعتماد به اتباع يگانه
رئيس پليس آگاهي فرماندهي انتظامي كرمان گفت: به دليل بي توجهي و سهل‌انگاري چند طلافروشي در بازار شهر كرمان و اعتماد آنها به سرايدار، پنج طلافروشي سرقت شد.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس، هوشنگ پوررضا‌قلي اظهار داشت: به دليل بي‌توجهي و سهل‌انگاري چند طلافروشي در بازار كرمان و اعتماد آنها به سرايدار كه از اتباع بيگانه افغاني بود، طلاهاي پنج طلافروشي به سرقت رفت.
وي بيان داشت: اين پنج مغازه كه در يك پاساژ طلافروشي در بازار كرمان قرار دارد از سه سال پيش عمليات ساخت آن آغاز شده بود و از همان ابتدا يك كارگر افغاني براي كارهاي جوشكاري در آن مشغول به كار بوده است كه پس از اتمام مراحل ساخت مالك پاساژ اين كارگر را براي انجام امور سرايداري انتخاب و يك اتاق در همان پاساژ به وي اختصاص مي‌دهد.
پوررضا‌قلي افزود: تاكنون صاحبان طلافروشي‌ها چندين مورد سرقت طلاهاي كوچك را به وي نسبت داده‌اند و از مالك پاساژ خواهان اخراج اين سرايدار بودند.
رئيس پليس آگاهي استان كرمان تصريح كرد: اين پاساژ با تمام امكانات ضد سرقت ساخته شده و كاربرد اصلي آن در ساخت هم براي طلافروشي بوده است و به همين دليل تمام نكات مربوط به ضد سرقت آن در ساخت اين پاساژ رعايت شده است و تمام مغازه‌هاي آن هم به دزدگيرهاي ديجيتال مجهز بوده‌اند.
وي عنوان كرد: اين سرايدار افغاني تمام كليد درب‌هاي ورودي و خروجي به همراه كنترل از راه دور درب‌ها را داشته است.
پوررضاقلي افزود: صبح روز شنبه زماني كه مغازه‌داران براي باز كردن درب پاساژ، سرايدار را صدا مي‌زنند، متوجه مي‌شوند كه از وي خبري نيست و سريعاً اين مورد را با پليس در ميان مي‌گذارند كه با تلاش پليس درب‌هاي پاساژ باز و مشخص مي‌شود كه هيچ اثري از فرد سرايدار و لوازم و اثاثيه وي نيز وجود ندارد.
رئيس پليس آگاهي استان كرمان اضافه كرد: بر اساس شواهد معلوم شد كه سرايدار بعد از انجام ساعت كاري روز پنجشنبه در محل كار خود حاضر بوده است و بعد از پايان وقت كار طلافروشان درب پاساژ را قفل كرده است.
وي گفت: اينگونه كه از شواهد بر مي‌آيد اين سرايدار افغاني بعد از قطع كردن برق پاساژ وارد مغازه‌ها شده و گاو صندوق‌هاي آنها را باز و طلاهاي آنها را به سرقت مي‌برد.
رئيس پليس آگاهي استان كرمان خاطرنشان كرد: اطمينان بي‌جا و بدون هرگونه شناخت به اتباع بيگانه و در اختيار قرار دادن تمام وسايل و امكانات بازدارنده سرقت در اختيار يك فرد ناشناس غير ايراني علت اصلي اين اتفاق بوده است كه براي طلافروشان بار مالي زيادي را تحميل كرده است.

یادداشت سردبیر:
درحالی که این کارگر مهاجر افغانی را هنوز دستگیر نکرده اند، و واقعیت ماجرا را نپرسیده اند و علت راجستجو نکرده اند، اینگونه تهمت زدن واقعا تاسف بار است.
چند سوال داریم:
1-      به غیر از غیبت سرایدار چه دلیل محکمی دارید که این سرایدار اقدام به سرقت کرده است. درحالی که این پاساژ مجهز به شدیدترین تدابیر امنیتی و الکترونیکی بوده است. مگر دوربین مداربسته وجود نداشته است. آیا تصاویری از سرقت این سرایدار ضبط شده است؟
2-      به فرض همه اینها درست. شما در حالی که ادعا دارید که سرقت های قبلی وجود داشته و دکانداران ناراضی بوده و از مدیر خواسته اند که وی را اخراج نمایند. چگونه هنوز کلید های مغازه ها دردست وی بوده است؟
3-      ازکجا معلوم این یک پاپوش نباشد و کس دیگری سرقت را انجام داده و سرایدار هم در این سرقت خود قربانی بوده باشد. اورا سربه نیست کرده و چنین نشان داده اندکه سرقت کار سرایدار بوده است.
4-      کلیدهای مغازه ها و ورودی پاساژ درست باید دست سرایدار باشد. گاوصندوق ها چرا سرقت شده اند. آیا کلید داشته؟ اگر داشته دست سرایدار چیکار میکرده است.
5-      در حالی که دولت ایران مهاجرین را در تنگناهای اقتصادی قرار داده است. تا به کی می توانند صبر کنند و امانتداری خود را حفظ نمایند؟ که این زمان نیز با توجه به تبعیض هایی که دولت ایران برمهاجرین روامی دارند ، زیاد است. دولت ایران با فشار بر مهاجرین روز به روز آنها را از ملت و دولت خود جدا می نماید و بذر کینه و تنفر را در آنها می کارد.
همچنان ما بر امانتداری هموطنان خود ایمان داریم. چرا که اگر قرار بر غیر از این بود ، خانه و کاشانه خود را ترک نمی کردند و به اینجا نمی آمدند. سخت ترین کارها را به عهده نمی گرفتند در برابر ناچیزترین حقوق ها!

و در آخر: درج چنین تیتری حاکی از سیاست جدید دولت ایران در مهاجر ستیزی دارد. این همه سرقت انجام می شود هیچ حرفی نیست .سرقت های مسلحانه که در آن کشته و مجروح به دنبال داشته است. آنوقت در این سرقت فقط به جنبه افغانی بودن توجه داشته اند. و ملت را از مهاجر بی اعتماد می نمایند.

برخورد جدي با به كارگيرندگان اتباع خارجي بدون پروانه


1390/8/20 جمعه
برخورد جدي با به كارگيرندگان اتباع خارجي بدون پروانه
رئيس اداره بازرسي كار استان آذربايجان‌شرقي گفت: با كارفرماياني كه اتباع بيگانه‌ فاقد پروانه كار يا كساني را كه مدت اعتبار پروانه كارشان منقضي شده به كار گيرند، برخورد جدي مي‌شود.
 به گزارش اداره كل امور اتباع ومهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس ، هاشم‌ نورمحمدي اظهار داشت: بر اساس ماده 120 قانون كار جمهوري اسلامي، اتباع بيگانه در صورتي مي‌توانند در ايران فعاليت داشته باشند كه داراي رواديد با حق كار مشخص بوده همچنين مطابق قوانين و آيين‌نامه‌هاي مربوطه پروانه كار دريافت دارند.
وي افزود: وفق دستورالعمل اجرايي بند"ج" ماده 11قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت ميزان جريمه بابت هر روز اشتغال غيرمجاز اتباع بيگانه در مرحله اول بازرسي پنج برابر حداقل دستمزد روزانه كارگر و در صورت تكرار تخلف اين جريمه دو برابر افزايش مي‌يابد.
رئيس اداره بازرسي كار استان آذربايجان‌شرقي تصريح كرد: كارفرمايان موظف هستند پس از ابلاغ برگ جريمه ضمن واريز مبلغ جريمه به حساب مربوطه در مهلت تعيين شده (10روز) نسبت به اخراج تبعه و يا اتباع بيگانه خارجي از كارگاه اقدام كنند.
وي ادامه داد: بر اساس اين دستورالعمل در صورتي‌كه كارفرما از پرداخت جريمه ظرف مدت 10 روز خودداري كرده و گواهي دادگاه مبني بر اعتراض يا طرح دعوي را ظرف مدت تعيين شده تسليم اداره نكند، با ارسال تصوير نسخه سوم برگ جريمه به دادگستري نسبت به تعقيب كيفري كارفرما براساس ماده 181قانون كار اقدام خواهد شد.
رئيس اداره بازرسي كار استان آذربايجان‌شرقي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: مطابق اين ماده كارفرماياني كه اتباع بيگانه‌اي را كه فاقد پروانه كار هستند يا مدت اعتبار پروانه كارشان منقضي شده است به كار گيرند و يا اتباع بيگانه را در كاري غير از آنچه در پروانه كار آنها قيد شده است، بپذيرند و يا در مواردي كه رابطه استخدامي تبعه بيگانه با كارفرما قطع مي‌شود، در صورت تعيين شده مراتب را به وزارت كار و امور اجتماعي اعلام نكنند با توجه به شرايط و امكانات خاطي و مراتب جرم به مجازات حبس از 91روز تا 180روز محكوم خواهند شد.
وي، بازرسي‌هاي انجام گرفته را بر اساس مأموريت‌ها و وظايف ويژه وزارت كار و امور اجتماعي در صيانت از نيروي كار، امري ضروري توصيف كرده و اين اقدام را براي ايجاد سهولت و روان‌سازي فضاي كسب و كار كشور و جلوگيري از اشتغال غيرمجاز اتباع بيگانه بسيار با اهميت خواند.

یادداشت سردبیر:
درحالی که فشار ها بر مهاجرین افغانی ادامه دارد هنوز هم دولت دست به اقدامی نزده است. انتظار می رود که دولت کرزی در برابر این فشارها عکس العملی نشان داده و حد اقل دست به اقدام متقابل بزند. فایده این همه چشم پوشی چیست؟ دروضعیتی که به زمستان نزدیک شده ایم و ایران از وضعیت آب و هوایی و تنگناهای زمستانی ما خبر دارد در چنین فصولی دست به فشارها می زند. و دولت افغانستان همچنان سکوت را اختیار کرده است.

۱۳۹۰ آبان ۱۷, سه‌شنبه

تحويل كارت آمايش هفت به 80 درصد اتباع خارجي



1390/8/14 شنبه
تحويل كارت آمايش هفت به 80 درصد اتباع خارجي
مديركل اتباع و مهاجرين خارجي استان خراسان رضوي با اشاره به تمديد مهلت دريافت كارت آمايش 7 تا پايان آبان‌ماه، گفت: 80 درصد از اتباع خارجي استان كارت آمايش 7 خود را دريافت كرده اند.
 به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس از مشهد، محمد عجمي در نشست آخرين وضعيت طرح صدور كارت آمايش 7 براي اتباع خارجي از تمديد مهلت دريافت كارت آمايش 7 تا 30 آبان‌ماه خبر داد و اظهار داشت: 20 درصد از اتباع خارجي استان خراسان رضوي هنوز براي دريافت كارت آمايش 7 خود مراجعه نكرده اند.
وي به تمديد زمان تحويل كارت‌هاي آمايش 7 از تاريخ 10 آبان ماه 90 تا 30 آبان‌ماه 90 براي باقيمانده كساني كه هنوز كارت خود را در استان دريافت نكرده‌اند، اشاره كرد و افزود: از جمله مزيت‌هاي كارت جديد آمايش 7 مي‌توان به حجم كم آن امكان تشخيص سريع و نيز مدت اعتبار يك‌ساله آن اشاره كرد.
مديركل اتباع و مهاجرين خارجي استان خراسان رضوي يكي ديگر از مهمترين مزاياي كارت آمايش 7 براي دارندگان آن را امكان تردد در سراسر استان به استثناي شهرهاي مرزي خواند و خاطرنشان كرد: مدت زمان اعتبار كارت‌هاي قبلي آمايش شش ماهه بوده است و نيز تنها امكان تردد در شهر مشهد براي مهاجران وجود داشته است.
وي از صدور كارت بيمه و نيز كارت اشتغال در كنار كارت آمايش 7 براي اتباع خارجي خبر داد و بيان كرد: براي نخستين بار با همكاري مشترك كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل، شركت بيمه البرز و اداره اتباع و مهاجرين خارجي كارت بيمه البرز براي مدت يك‌سال براي اتباع خارجي صادر مي‌شود.
وي با اشاره به تحويل 13هزار و 500 كارت بيمه البرز همزمان با كارت آمايش 7 به مهاجرين، خاطرنشان كرد: 58 درصد از حق بيمه را مهاجران و 42 درصد را كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل پرداخت مي‌كند و در مورد افرادي كه جزو اقشار آسيب‌پذير هستند تمام هزينه حق بيمه توسط كميسارياي عالي پناهندگان داده مي‌شود.
عجمي از تحويل كارت اشتغال در كنار كارت آمايش 7 به اتباع خارجي استان خبر داد و تصريح كرد: مجموع هزينه‌ يك مهاجر براي تحويل كارت آمايش 7، اشتغال و بيمه البرز كه به صورت اختياري است حدود 48هزار تومان مي‌شود.
وي با تاكيد بر اينكه پس از اينكه پس از تاريخ 30 آبان‌ماه 90، انجام خدمات اداري تنها با ارائه كارت آمايش 7 صورت مي‌گيرد، خاطيادآور شد: كارت آمايش 6 فقط تا پايان آبان‌ماه براي انجام خدمات اداري اعتبار دارد و پس از آن با توجه به بخشنامه‌اي كه به تمام ادارات ارسال كرده‌ايم تمام خدمات اداري تنها با كارت آمايش 7 ارائه مي‌شود.
وي تعداد مهاجران قانوني استان خراسان رضوي را 150 هزار نفر خواند و ادامه داد: اتباع افغاني و عراقي بيشترين مهاجران استان را تشكيل مي‌دهند و حدود 90 درصد از مهاجران در شهر مشهد، پنج درصد در شهرستان‌ها و پنج درصد نيز در شهر تربت جام ساكن هستند.
وي يكي از مشكلات اتباع خارجي را عدم ثبت‌نام افراد در مدارس با كارت آمايش 6 نامبرد و افزود: با توافقي كه با آموزش و پرورش صورت گرفته است مهاجراني كه به هر دليلي نتوانسته اند كارت آمايش 7 خود را دريافت نكرده اند مي‌توانند تا پايان آبان‌ماه با كارت آمايش 6 در مدارس ثبت‌‌نام كنند.


یادداشت سردبیر:
بارهای یادآور شده ایم که در این طرح خطای سیستم بسیار بالا بوده است و اکثر مهاجرین نتوانسته اند کارتهای خود را با مشخصات دقیق دریافت نمایند و مجبور به پس دادن شده اند. آندسته هم که بی سر و صدا با کارتهایشان به خانه رفته اند به علت سطح پایین سواد کارتها را دقیق مطالعه نکرده اند. و مهلت دادن تا آبان درحقیقت مهلت دادن به سیستم خودشان است.
در مورد مدارس نیز؛ تا آنجاکه ما خبرداشته و داریم تمام مدارس از پذیرفتن کارتهای آمایش 6 سرباز می زنندو کارت آمایش 7 را ملاک قرار داده اند. و حتی با بردن نامه کتبی فقط مهلت چند روزه برای دریافت کارت آمایش7 داده اند.

55 هزار افغان فاقد مجوز در نوبت بازگشت به افغانستان هستند


1390/8/15 يكشنبه
55 هزار افغان فاقد مجوز در نوبت بازگشت به افغانستان هستند
مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي خراسان رضوي گفت : 55 هزار افغان فاقد مجوز شناسايي شده در اين استان در نوبت بازگشت به افغانستان هستند.
به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري ايرنا 'محمد عجمي'  اظهار داشت: در طرح ساماندهي اتباع خارجي فاقد مجوز كه مرداد ماه پارسال به صورت اينترنتي فراخوان داده شد 63 هزار افغان فاقد مجوز در اين استان ثبت نام كرده و كد رهگيري مربوط را دريافت كردند.
وي اظهار داشت: اين افراد با در اختيار داشتن كد رهگيري از اول خرداد ماه تا 15 تير ماه امسال مهلت داشتند به صورت اينترنتي برگه تعيين نوبت را كه در آن، تاريخ، ساعت و محل مراجعه آنان به اداره كل امور اتباع خارجي استان مشخص شده بود، دريافت كنند.
عجمي گفت: از اين تعداد 55 هزار نفر بر اساس نوبت تعيين شده مراجعه كرده و برگه بازگشت به افغانستان را دريافت كردند كه تاكنون 13 هزار نفر آنان كه اغلب مجرد هستند به كشورشان بازگشته اند.
وي افزود: در اين برگه براي مجردين دو تا سه ماه و براي متاهلين تا 31 خرداد ماه سال آينده براي بازگشت به افغانستان فرصت داده شده است.
او گفت: 90 درصد افغان هاي فاقد مجوز اين استان در مشهد ساكن هستند كه به گونه اي برنامه ريزي شده است كه در يك روند طولاني اين افراد شناسايي شده و به كشورشان بازگردند

یادداشت سردبیر:
طبق اخبار موثق؛ دیگر مراکز بازگشت مهاجرین از پذیرفتن نامه سفارت (همان نامه های خودمعرف) برای بازگشت مهاجرین به افغانستان، امتناع می کنند. و مهاجرینی که از این طرح بازمانده اند آنهم به دلایل مختلف ازجمله عدم اطلاع از آغاز و پایان طرح یا ثبت اینترنتی یا حتی عدم پاسخگویی سیستم در نقصی که ایرانی ها باعث آن بوده اند، اینک این سوی مرز گیر افتاده اند و نمی توانند به افغانستان بازگردند و از سوی نیروهای انتظامی تهدید می شوند.
در افغانستان شایعاتی وجود دارد که مهاجرین بدون مدرک را به جایی می برند که هیچ اثری از آنها نمی توان یافت. این درحالی است که در هفته گذشته جناب طهوری از افتتاح مرکز نگهداری افاغنه در استان گلستان خبر داد. و این مرکز برای نگهداری اتباع افغانی می باشد و برای مجردین است و نوع متاهلی آن نیز در آینده نزدیک افتتاح می شود.