۱۳۹۰ تیر ۹, پنجشنبه

ايران در سه دهه گذشته نخستين پناهنده پذيردنيا بوده است! اين همه تعارف براي نواخته شدن زنگ اخراج مهاجرين، از هرمزگان شروع شد

1390/4/6 دوشنبه

مشاور وزير و مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي كشور گفت: با توجه به وضعيت افغانستان و ويژگي هاي انقلاب اسلامي، پناهنده پذيري ايران نسبت به كشورهاي ديگر منحصر به فرد است و ايران در سه دهه گذشته به عنوان نخستين پناهنده پذير در ميان كشورهاي دنيا محسوب شده است.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از ايرنا سيدمهدي تهوري دوشنبه درنشست كارگروه اموراتباع ومهاجراني خارجي هرمزگان در بندرعباس افزود:اكنون ايران دومين كشورپناهنده پذير در دنيا به حساب مي آيد.

وي ادامه داد:مطابق تعاريف بين الملل،پناهنده تعريف خاص خودرادارد وبه افرادي گفته مي شود كه به واسطه عدم امنيت جاني به يك كشور مهاجرت و آن كشور نيز بنابه ملاحظات و قوانين و مقررات مي تواند آن ها را پذيرش يا اخراج كند منتهي جمهوري اسلامي ايران به لحاظ انساني با اين اتباع به عنوان شهروند رفتار انساني داشته است.

وي،بااشاره به برخي مشكلات ناشي ازحضوراتباع غيرقانوني دركشوربيان كرد:جمهوري اسلامي از ورود اتباع غير مجاز به داخل كشور جلوگيري و براي رفع اين شرايط طرح افزايش رواديد و قانونمند كردن رفت وآمدها و اقامت اتباع را اجرا مي كند.

اين مقام مسوول سياست ها ، اهداف و محورهاي عمده طرح را ساماندهي و نظام مند كردن ورود، اقامت و اشتغال دانست .

تهوري گفت:يك دهه ازتشكيل دولت افغانستان مي گذردواين كشوراكنون ازثبات خاص برخوردار است و ايران ديگر نمي تواند نسبت به آنان اغماض كند و اين در حالي است كه مسئولان كشور افغانستان هم راضي به ادامه اين روند نيستند.

مشاور وزير و مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي كشور ، مديريت فرمانداران در اجراي طرح را خواستار و اظهار داشت : فرمانداران مي توانند با شيوه هاي مديريتي خوب مقام هاي مسوول استان را در اجراي هرچه بهتر طرح ياري دهند .

در اين جلسه معاون سياسي و امنيتي استانداري هرمزگان نيز با اشاره به سه دهه حضور اتباع و مهاجرين خارجي در كشور وسكونت، تحصيل و بهره گيري از خدمات بهداشتي و آموزشي و اشتغال آنان در كنارشهروندان كشورمان گفت: با توجه به استقرار دولت قانوني در اين كشوراكنون زمان آن فرا رسيده كه اين اتباع با بازگشت در آباداني و توسعه كشورشان گام بردارند.

گل محمد بامري با تاكيد بر اجراي بدون بازگشت و تغيير اين طرح افزود: اين طرح با شدت و عزمي راسخ در تاريخ دهم تيرماه در استان هرمزگان به اجرا درمي آيد و مقدمات آن نيز بر اساس قوانين و مقررات ابلاغي تعيين و به مجريان اعلام شده است .

در اين جلسه اعضاي كار گروه نيز بر آمادگي اجراي طرح تاكيد كرده و با حضور مشاور وزير و مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي كشورزنگ بازگشت اتباع و مهاجرين خارجي از استان هرمزگان نواخته شد.

 
 


 

۱۳۹۰ تیر ۴, شنبه

كارت‌هاي كار موقت اتباع خارجي تمديد شد

1390/3/30 دوشنبه


 

مديركل كار و امور اجتماعي خراسان رضوي گفت: كارت‌هاي كار موقت اتباع خارجي تا پايان سال 1390 تمديد شد

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس، علي‌اكبر لبافي اظهار داشت: در راستاي ساماندهي و تعيين وضعيت اشتغـال غيرمجاز اتباع خارجي در سطح استان و امكان بازرسي بهتر از تمام كارگاه‌هايي كه اتباع خارجي به صورت پراكنده در آن مشغول به فعاليت هستند و با توجه به پيگيري‌ها و هماهنگي‌هاي به عمل آمده از سوي وزارت كار و امور اجتماعي تحويل مدارك آمايش هفت اتباع خارجي منوط به ارائه كارت موقت كار تعيين شده است.

مديركل كار و امور اجتماعي خراسان رضوي گفت: اعتبار كارت‌هاي موقت كار تا پايان مرداد ماه سال جاري بوده است.

لبافي افزود: با پيگيري‌هاي اداره كل اشتغال اتباع خارجي وزارت كار و امور اجتماعي و اداره كل امور اتباع مهاجران خارجي وزارت كشور در پيشنهادي به وزير محترم كار و امور اجتماعي اعتبار كارت‌هاي كار اتباع خارجي تا پايان سال 1390 تمديد شد.

وي اظهار داشت: توزيع كارت كار اتباع خارجي دارنده كارت آمايش شش نيز كماكان ادامه دارد و اتباع خارجي مي‌توانند پس از اطمينان از اينكه كارت كار آنها صادر شده است با در دست داشتن اصل كارت آمايش 6، اصل كارت كار موقت سال 1387، واريز مبلغ 140 هزار تومان به حساب 132.66 خزانه‌داري كل شعب بانك ملي ايران براساس نرخ مصوب، واريز مبلغ 2 هزار تومان به حساب 0104150629006 بنام شركت پيشتازان توسعه پژواك نسبت به دريافت كارت كار موقت خود اقدام كنند.

 
 

 
 


 

بعد از سالروز پناهنده صورت گرفت: دستگيري مهاجرين افغاني مجاز روبروي زيارتگاه در قم

بنا به گفته بسياري از مهاجرين؛ روز گذشته مقابل زيارتگاهها در شهر قم ، مهاجرين از ايراني ها جدا شده و به اتوبوس ديگري جهت انتقال به بازداشتگاهها به زور سوار شده اند.

حاضرين واهالي قم گفتند كه وقتي كه اتوبوس زايرين از تهران و نواحي ديگر جلوي زيارتگاه ايستاده مامورين جلوي درب اتوبوس ايستاده و با نرده هاي متحرك جلوي حركت زايرين اتوبوس ها راگرفته و افغاني ها را از زايرين ايراني جدا كرده و به زور سوار اتوبوس ديگري كردند.

اين زايرين كه خود شوكه شده بودند. هريك نامه تردد يا كارت شناسايي خود را نشان داده و درخواست آزادي كردند كه مامورين به زور باتوم آنها را جلوي چشم مردم مجبور به سوارشدن كردند.

بعد از چند ساعت مردم و كسبه محل تجمع كرده و به اين رفتار مامورين اعتراض نموده و با ازدياد جمعيت مامورين به ناچار صحنه را ترك كرده و زايرين مهاجر را با خود بردند.

خجالت آور است. اينها حتي به قوانين و اسنادي كه خود صادر كرده اند هم پايبند نيستند و آنطور كه ديديد در روز پناهنده گزارشهاي طويل دادند كه ما چنين كرديم و چنان كرديم.

زايري مي گفت: ما اين ضايعه را خدمت آقا امام زمان(ع) تسليت مي گوييم!

قابل توجه اتباع افغاني متقاضي سفر زيارتي عمره مفرده

1390/4/1 چهارشنبه

به اطلاع اتباع افغاني دارنده مدارك اقامتي و شناسايي معتبر مي رساند عمليات ثبت نام متقاضيان مشرف به عمره از تاريخ 4/4/1390 الي 16/4/1390 انجام مي پذيرد.متقاضيان واجد شرايط مي توانند در ساعات اداري با مراجعه به ادارات كل امور اتباع و مهاجرين خارجي استانداريهاي سراسر كشور ثبت نام نمايند.اعزام پذيرش شدگان منوط به صدور به موقع رواديد(ويزا) توسط سفارت عربستان سعودي در ايران مي باشد و درصورت بروز هر گونه موارد پيش بيني شده تاخير و يا عدم تاييد و انجام پرواز مسئوليتي متوجه امور اتباع نمي باشد.

مدارك مورد نياز

1-     اصل و تصوير مدرك اقامتي(گذرنامه - كارت هويت – كارت آمايش)

2-     عكس 6.4 رنگي زمينه روشن سه قطعه مطابق با عكس گذرنامه و عكس 3.4رنگي زمينه روشن 2 قطعه

3-     اصل و تصوير گذرنامه با حداقل 7 ماه اعتبار از تاريخ پرواز

4-     ارائه مدرك زوجيت (نكاحنامه) براي افرادي كه با همسرشان ثبت نام مي نمايند.

 
 

توضيحات مهم :

  1. مبلغ هزينه سفر با توجه به تاريخ تشرف , شرايط محل ,امكان و مقصد پرواز(جده – مدينه)متفاوت مي باشد.
  2. عدم ارائه هريك از مدارك لازم هنگام ثبت نام و عدم پرداخت به موقع هزينههاي سفر به منزله انصراف از سفر تلقي شده و كارگزار ملزم به جايگزيني افراد جديد از ليست ثبت نام كنندگان با هماهنگي امور اتباع خواهد بود.
  3. دريافت گذرنامه , پرداخت عوارض خروج و واكسيناسيون به عهده متقاضي است.
  4. متقاضيان صرفا مي توانند فقط براي خود و بستگان درجه يك(همسر, فرزندان,پدر و مادر و خواهر و برادر) ثبت نام نمايند.
  5. حضور متقاضيان با توجه به شرايط ذكر شده هنگام ثبت نام ضروري است.

 
 

 
 

وزارت كشور

اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي


 

آغاز مرحله چهارم طرح ساماندهي اتباع افغانستاني غيرقانوني موسوم به تعيين تكليف

1390/4/1 چهارشنبه

به گزارش روابط عمومي اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي سيد محمد تهوري مشاور وزير و مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور طي نشست خبري آغاز اجراي مرحله چهارم طرح سرشماري اتباع افغانستاني موسوم به تعيين تكليف را اعلام داشتند. بنابر اعلام ايشان تا اين تاريخ قريب به يك ميليون نفر در مرحله سوم طرح موسوم به نوبت دهي از طريق اينترنت ثبت نام نموده اند و از امروز اين افراد مي توانند در هفده استان پيش بيني شده به 28 شعبه كه بدين منظور تعيين شده مراجعه و با ارائه كد نوبت دهي نسبت به تعيين تكليف اقدام نمايند.ايشان اضافه نمودند كه در اين مرحله افراد با دريافت برگه مخصوصي ظرف مدت معيني ميبايستي كشور را ترك و پس از اخذ رواديد از نمايندگي هاي كشورمان در افغانستان مجددا به صورت قانوني از مرزهاي رسمي وارد كشور شوند

آقاي تهوري به خواهران و برادران افغاني توصيه كردند تا از اين موقعيت پيش آمده كمال بهره مندي را بنمايند.زيرا پس از پايان مهلت طرح سرشماري اتباع افغانستاني غيرقانوني , با افراد باقيمانده و سايرين كه در طرح مذكور شركت نكرده اند برابر قانون و مقررات و بعنوان يك تبعه خارجي فاقد اقامت قانوني برخورد خواهد گرديد.

ايشان هدف نهايي اين طرح را ورود, اقامت و اشتغال قانونمند و پايان دادن به اشكال مختلف ورود و اقامت غيرقانوني اتباع افغانستان عنوان كردند.

در خاتمه اعلام داشتند از دولت افغانستان انتظار مي رود در راستاي موفقيت اين طرح كه تسهيل اقامت قانوني اتباع افغانستاني را بدنبال دارد كمال همكاري را در داخل افغانستان و نقاط مرزي مشترك داشته باشند.


 

مهاجر پذيري ايران

1390/4/1 چهارشنبه

وقتي پناهندگان در دسته هاي متراكم چند ده هزار نفري وارد كشور ميشدند، بيشترين نيازهاي اوليه آنان سر پناه و اسكان ، غذا ، پوشاك و خدمات بهداشتي بود

آقاي دكتر رضا تسبيح سازان محقق و استاد دانشگاه در مراسم روز پناهنده پروژه خدمات و اقدامات بشر دوستانه جمهوري اسلامي ايران به پناهندگان كرد عراقي در طي سي سال گذشته (1357 تا 1387)را كه توسط اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشورانجام گرفته است, تشريح كردند

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي آقاي دكتر رضا تسبيح سازان در مراسمي كه به مناسبت روز پناهنده در روز دوشنبه30/3/90 برگزار گرديد در تشريح پروژه اي كه توسط اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور صورت گرفته است عنوان كرد: درساليان اخير تعداد پناهندگان در جهان به شدت افزايش يافته و مدت اقامت آنان در كشورهاي ميزبان نيز طولاني تر گرديده است . تحقيقات نشان داده است كه طول اقامت پناهجويان در كشورهاي ميزبان از 9 سال در 1993 به مدت 17 سال در سال 2003 رسيده است (گزارش كميساريا ي عالي سازمان ملل در امورپناهندگان، 2006). به لحاظ آمار و تراكم تعداد پناهجويان، قاره آسيا با داشتن حدود 45 % از كل پناهندگان جهان رتبه اول را در بين قاره هاي دنيا دارست (كلاور، 2002) و جمهوري اسلامي ايران در برهه هايي از زمان در طي سي سال گذشتههميشه يا اولين (گرارش اداره كل امور اتناع، 1385) ويا يكي از چهار كشور عمده پناهنده پذير در دنيا بوده است كه بيشترين تعداد پناهنده را در خود جاي داده است (گاسترام و اكيرون، 2005). بر اساس آمار منتشره (گزارش UNHCR ، 2006) تنها در سال 2005 به غير از پناهندگان ثبت نام نشده ، حدود 000/ 400/ 8 نفر پناهنده در دنيا زندگي مي كرده اند كه 80 % آنان را زنان و كودكان تشكيل ميداده اند (گزارش كميساريا ي عالي سازمان ملل در امورپناهندگان، 2002). تقريبا در همين محدوده زماني بيش از 000/000/2 نفر از پناهندگان يعني حدود 4/1 پناهندگان دنيا فقط در جمهوري اسلامي ايران زندگي مي كرده اند.

در طي 30 سالي كه از عمر انقلاب اسلامي ايران ميگذرد، ايران همواره پذيراي تعداد زيادي از پناهندگان بخصوص از كشور هاي افغانستان و عراق بوده است. در جنگ دوم خليج فارس كه دنيا ناگهان با بحران عظيم پناهندگان اين جنگ روبرو گرديد، در نخستين مراحل آغاز جنگ دولت جمهوري اسلامي ايران توانست پناهندگان عراقي و نيز اتباع و ديپلماتها و جهانگردان خارجي را كه در جنگ كويت گرفتار آمده بودند با مديريتي توانمند و در مدتي كوتاه تخليه و به سرعت از منطقه جنگ دور و از طريق مرزهاي امن ايران در كشورهاي مقصد تخليه نمايد. اين امردر شرايطي صورت گرفت كه بسياري از كشورهاي دنيا نتوانستند در اين لحظات بحراني كوچكترين خدماتي را به دهها هزار پناهنده اين جنگ ارائه نمايند. حتي يكي از كشورهاي همجوار كه مرزهاي مشترك و طولاني با كشور عراق دارد نه تنها از ورود پناهندگان عراقي به مرزهاي خود ممانعت بعمل اورد بلكه هزاران پناهنده اي را هم كه تحت شرايط اضطراري خود را به خاك اين كشور رسانده بودند اخراج و تحت الحفظ به ايران گسيل داشت.

از سوي ديگر به لحاظ طول مدت اقامت پناهندگان در يك كشور ميزبان ، ايران بيشترين طول مدت اقامت را براي پناهندگان فراهم نموده است. بيش از 70 % از پناهندگان افغاني و عراقي براي مدت 20 تا 36 سال در جمهوري اسلامي ايران اقامت داشته و نسل دوم و در پاره اي موارد حتي نسل سوم پناهندگان در كشور ايران متولد گرديده ، در ايران تحصيل كرده ، ازدواج نموده و مانند يك ايراني از كليه خدمات ، بهداشتي ، آموزشي و اجتماعي بهره مند گرديده اند ( گزارش UNHCR ، 1997 و 2010).  نزديكي فرهنگي و قومي و زباني و اشتراك مذهبي و ديني بين گروههاي پناهنده با اين كشور و نزديكي ايران به كشورهاي مبد‍أ و امكان بازگشت سريع به وطن در صورت مساعد شدن شرايط و وجود مرز طولاني از عوامل اصلي مهاجرت پناهندگان عراقي و افغاني به ايران است. كميسارياي عالي سازمان ملل در امورپناهندگان به همين دليل حضور ميليونها تن از پناهندگان بود كه نه تنها دفتر مركزي خود را در تهران بلكه چندين دفتر فرعي عملياتي و مراكز بازگشت داوطلبانه در بعضي ديگر از شهرهاي ايران داير نمود .

مواد 13 و 14 اعلاميه جهاني حقوق بشر پناهندگي را حق قانوني افراد و يكي از حقوق هاي بنيادين بشر ميداند.. به اين معنا كه هر كس حق دارد در برابر تعقيب و شكنجه و آزار، كشور خود را ترك و مأمني را براي خود در كشوري ديگر جستجو كند. حمايت از حقوق انساني پناهجويان اعم از مرد و زن و كودك و رعايت كرامت انسان بر مبناي تعهدات ايران نسبت به نظام هاي بين المللي ، مبناي كار سازمانهاي مسؤول در امور پناهندگان در ايران بوده است.دولت وقت ايران در سال 1342 آئين نامه مربوط به وضعيت پناهندگان را به تصويب رساند و به دنبال آن در سال 1355 نيز كنوانسيون مصوب 28 ژوئيه 1951 سازمان ملل متحد را كه مربوط به وضع پناهندگان بوده مورد پذيرش قرار داد و از آن زمان تا كنون باوجود آثار و تبعات منفي زيادي كه پذيرش پناهندگان براي ايرانيان داشته است، ملت و دولت جمهوري اسلامي ايران نه تنها در طي سي سال گذشته بلكه امروزه نيز همچنان پذيراي ميليونها تن از پناهندگان هستند. اين در حالي است كه پاره اي از كشورهاي دنيا بدليل مشكلات متعدد و نگرانيهايي كه در مورد حفظ امنيت ملي خود داشته اند از پذيرش پناهجويان امتناع مي ورزند. از جمله برخي از كشورها هرگز اجازه ورود نا محدود و اضطراري را به پناهندگان  نميدهند و در صورتيكه افرادي ورود غير مجاز داشته باشندتا رسيدگي به وضعيت پناهندگي و پذيرش ويا عدم پذيرش انان پناهندگان را زنداني ميكنند . (گزارش كشور استراليا؛ 2002 ).

تأكيد سخنراني حاضر بر روي پناهندگان كرد عراقي است. اين تاكيد دو دليل عمده دارد. اول اينكه اكراد عراقي در سي سال گذشته وحد اقل تاقبل از سقوط صدام مرتبا تحت تعقيب و فشار و حملات زميني و هوائي و بمبارانهاي شيميائي رژيم عراق قرار داشته اند و ديگر اينكه به دليل همجوار بودن ونزديكي مسير و مشابهت هاي فرهنگي، قومي و نژادي با اكراد ايراني تقريبا تمام اكراد عراقي در اينگونه مواقع راهي ايران ميگردند. جمهوري اسلامي ايران فقط در سه استان آذربايجان غربي؛ كردستان و كرمانشاه كه همجوار با مناطق كردتشين عراق هستند حدود 800 كيلو متر مرز مشترك دارد. در هر بحراني كه در عراق در سي سال گذشته به وقوع پيوسته است صد ها هزار وحتي در يكي از بحرانهاي پناهندگي قريب به يك ميليون تفر كرد عراقي به طور جمعي و تنها در مدت چند روز راهي مرزهاي امن ايران كرديده اند.

هفت بحران عمده پناهندگي در كشور عراق به وقوع پيوسته است. اولين گروه از پناهندگان در سال 1354 بعد از تحولات منطقه اي و اختلافات ارضي و سياسي با ايران و وقوع بحران در عراق وارد ايران گرديدند. در دوران جنگ تحميلي و به دنبال شروع سركوب و كشتار مردم عراق توسط رژيم صدام دهها هزار نفر از اكراد از ابتداي سال 1360 تا اواسط سال 1366 بصورت مسمتر وارد كشور گرديده و مورد پذيرش قرار مي گرفتند. بحران سوم پناهندگي درنيمه دوم سال1366 و به دنبال فاجعه بمباران شهر حلبچه از سوي رژيم جنايتكار صدام آغاز گرديد كه باعث شد خيل عظيمي از مردمان شهر و روستاهاي منطقه عمومي حلبچه به ايران سرازير شوند. مجدداً با يورش رژيم بعث به مردم كردستان عراق بحران تابستان سال 67 شروع شد كه در اين رويداد نيزدهها هزار آواره وارد سه استان غربي كشور گرديدند. در سالهاي 1368 و 1369 پس از اعلام عفو عمومي از سوي رژيم بعث عراق عده اي از اين پناهندگان  بصورت داوطلبانه پس از برخورداري از تسهيلات پيش بيني شده به عراق باز گشتند.

بحران پنجم در سال 1369 پس از اشتغال كويت توسط عراق ، و اعلام جمهوري اسلامي ايران مبني بر باز بودن مرزهاي كشور به روي كليه اتباع خارجي مقيم كويت ، و فراهم بودن تسهيلات لازمه جهت اتباع خارجي براي بازگشت به موطن خويش اتفاق افتاد كه در آن نزديك به 60000 نفر از اتباع كشورهاي پاكستان ، هند ، بنگلادش ، لبنانٰ؛ تونس و مراكش ( اعم از ديپلمات و افراد عادي ) و دهها هزارپناهنده كرد فقط به استان آذربايجان غربي و دهها هزارپناهنده و ديپلمات خارجي ديگربه اسناتهاي كردستان و كرمانشاه وارد واز طريق مرزهاي  خروجي زميني و هوائي به كشورهاي خود باز گشتند. سرعت عمل كشور دولت جمهوري اسلامي ايران و در راس آن ادارات امور اتباع اين سه استان حيرت جهانيان را بر انگيخت.

در بحران سال 1370 كه يكي از بزرگترين بحرانهاي پناهندگي در جهان در طي سي سال گذشته بوده است؛ قريب به 1400000 نفر پناهنده به اين سه استان وارد گرديده كه در مدت كمتر از ده روز با ايثار گري و فدا كاري دست اندركاران و مردم اسكان گرديدند. حتي تعداد پناهندگان در اين بحران حدود يك سوم جمعيت بومي استانهاي سه گانه بود. حجم عظيم بحران و شرايط سخت آب و هوايي وضعيتي را ايجاد نموده بود كه لحظه اي درنگ باعث بروز فاجعه بزرگ انساني مي گرديد .

         ورود پناهندگان تبعات منفي زيادي بر روي كيفيت دريافت خدمات بهداشتي، رفاهي ، آموزشي و اجتماعي مردم بومي منطقه داشته است. به لحاظ اقتصادي ، هزينه هاي سرسام آور مهاجرين از لحاظ خدمات اسكان ، بهداشت ، تغذيه ، و آموزش و نگهداري و مراقبت از اردوگاهها هزينه هاي زيادي را به دولت تحميل كرده است. از بعد فرهنگي و اجتماعي ، ترويج فرهنگ ناهمسو با فرهنگ بومي و تزلزل در هنجارهاي اجتماعي، افزايش ميزان خشونت و جرم در جامعه ، افزايش حاشيه نشيني و بي نظمي و نا امني ، اعتياد ، قاچاق كالاها از ديگر تبعات منفي پناهندگان براي جامعه ميزبان بوده  است. پناهندگان به دليل عدم آگاهي به قوانين و مقررات اجتماعي كشور ميزبان موجب بروز مشكلاتي در امور حقوقي ومدني كشور مي گردند. در بعد سياسي آشوبهاي سياسي ، رفت و آمدهاي مكرر بين مرزي و سلب امنيت در مرزها و درگيري نيروهاي نظامي و انتظامي را بهمراه دارند. و بالاخره به لحاظ بهداشتي و آموزش نقش مهمي در افزايش هزينه هاي بهداشتي و درماني ، شيوع بيماريها و هزينه هاي مربوط به آموزش و سواد آموزي را به جامعه پذيرنده تحميل مي كنند. حضور بيش از سه ميليون نفر از پناهندگان به صورت همزمان در برهه هايي از اين دوران، حتي بافت فرهنگي بعضي از مناطق شهري ايران بخصوص در حاشيه شهرهاي بزرگ تغيير پيداكرده است. هزاران عراقي در مناطق شمالغرب و غرب كشور چهره بعضي از مراكز شهري ايران را تغيير داده بود . از سوئي ديگر بسياري از مردان پناهنده از نظر سني در گروه سني ازدواج (25 تا 40 سال) قرار داشتند كه موجب ازدواج تعداد زيادي از آنان با زنان ايراني گرديده است. اين ازدواجها جنبه مستحكمي ندارد. عمدتا مصلحتي هستند و به تعدد زوجات منجر ميشود. مشكلي كه در جامعه امروز ايران خود را به صورت وجود انبوهي از زنان بلا تكليف و تعداد زيادي از فرزندان بدون تابعيت نمايان ساخته است. اما عليرغم تمامي اين تبعات و آثار منفي كه حضور ميليوني پناهندگان كرد عراقي بر دولت و ملت بزرگ ايران وارد كرده است مردم سخاوتمند ايران حتي با استفاده از سهميه و جيره غذايي يارانه اي خوداجازه ندادند كه پناهنده اي در اردوگاه گرسنه بماند.

در ارائه خدمات به پناهجويان بسياري از دستگاههاي كشوري ، لشكري و نيروهاي نظامي و انتظامي و سازمانهاي ملي و بين المللي با يكديگر همكاري داشته اند . برخي از دستگاهاي اجرايي كشور كه در امر كمك رساني به صورت مستقيم و يا غير مستقيم فعاليت داشته اند عبارتند ازوزارت كشور ، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي ، وزارت آموزش و پرورش ، وزارت بازرگاني، وزارت كار و امور اجتماعي، سازمان هلال احمر ، ادارات بهزيستي، محيط زيست و منابع طبيعي، جهاد سازندگي. در سطح بين المللي نيز كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان(شريك اجرايي)، سازمان جهاني صليب سرخ ، سازمان جهاني غذا؛ سازمان بهداشت جهاني ؛ پاره اي از سفارتخانه ها و بعضي نهادها و بنيادهاي خيريه ملي و بين المللي در كمك رساني به پناهندگان نقش داشته اند. مخصوصا كمكهاي مالي و خدمات مربوط به اسكان وساخت وساز؛ آموزش؛ بهداشت و مراقبتهاي پزشكي؛ اجراي پروژه هاي توان بخشي؛ اهداء لوازم بهداشتي و كيتهاي آموزشي و كمك به برنامه هاي بازگشت پناهندگان كه توسط كميساريا صورت گرقته است در خور توجه شايان است. اما بهر حال اين دولت و ملت بزرگ ايران بودند كه با مديريت توانمند و كرامت بي حد و حصر خود پناهندگان را ياري رساندند.

وقتي پناهندگان در دسته هاي متراكم چند ده هزار نفري وارد كشور ميشدند، بيشترين نيازهاي اوليه آنان سر پناه و اسكان ، غذا ، پوشاك و خدمات بهداشتي بود. زيرا بسياري از آنان خسته و بيمار و گرسنه و بعد از طي مسافاتي طولاني و معمولاً پياده به مرز رسيده بودند و بنا بر اين ارائه خدمات اوليه مانند اسكان و غذا جنبه فوريت داشت . بسياري از پناهجويان به دليل مشكلات سختي راه و عدم دسترسي به آب سالم ، معمولاً از بيماري هايي مانند اسهال شديد و بيماريهاي عفوني رنج مي بردند و تحت تأ ثير شبوع بيماريها ي گوناگون بودند. . آنها دچار سوء تغذيه ، خستگي و جراحت و يا در مواردي به دليل بمباران از آلودگيهاي شديد شيميايي رنج مي بردند. بعضي از خانواده ها نيز در طول مهاجرت و قبل از رسيدن به ايران به دليل دشواري راه و سرما بعضي از عزيزان خود را كه اكثرا از اقراد مسن ويا اطفال بوده اند از دست داده بودند. گروهي از آنان بعضي از افراد خانواده خود را در عراق ودر طي جنگ و بمباران از دست داده بودتد. آنها همه در شرايط اضطراري زندگي مي كردند. معمولاً دارايي اندكي بهمراه داشته و يا حتي هيچگونه نقدينگي با خودنداشتند.. بسياري از انها در طول مهاجرت و روزهاي قبل از ترك وطن، جنگ، آشوب و خشونت و شكنجه را تجربه كرده بودند. خانواده ها اكثرا از هم پاشيده شده و در مواردي زن و شوهر از يكديگر و يا والدين و فرزندان از همديگر جدا افتاده و از يكديگر اطلاعي نداشتند. به همين دليل در ميان جمعيت پناهندگان كودكان يتيم، كودكان گمشده و يا رها شده توسط والدين و زنان و سالمندان و معلولين بسيار زياد بوده است.

آنان تا زمانيكه مطمئن مي گرديدند كه ميتوانند به اتكاء خدمات و كمكهاي دريافتي از سوي دولت جمهوري اسلامي ايران به زندگي خود و افراد خانوده شان ادامه دهند در نگراني و اضطراب به سر مي بردند. اردوگاهها و پناهگاههاي موقت جمهوري اسلامي ايران اولين محل امني بودند كه پناهجويان در آن توقف مي كردند و انتظار داشتند كه كمكهايي را دريافت كنند. اردوگاهها معمولاً در نواحي دوردست قرار دارند و تدارك مواد غذايي و رساندن آن به منطقه سكونت پناهندگان عراقي، مستلزم سيستم حمل ونقل كارآمدي بود. و حتي در شرايطي خاص مأموران مجبور به ارائه كمكها از طريق هوا بودند. ولي با وجود دشواريهاي فراوان دولت جمهوري اسلامي ايران و در رأس اجرائي آن اداره كل و دفاتر امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور و استانهاي آذربايجان غربي، كردستان و كرماتشاه مديريت مطلوبي را در صحنه كليه بحرانهاي پناهندگي اعمال كردند به نحوي كه اكثر پناهندگان در مدت يسيار كوتاهي پس ازرسيدن به ايران اسكان داده شده و خدمات دريافت مي كردند. و حتي در بسياري از موارد گروههاي آسيب پذير مانند افراد خردسال بي سرپرست ، افراد پير ، افراد ناتوان جسمي و ذهني ، زنان باردار يا شيرده و زنان بي سرپرست كه در مقابل مرگ و مير آسيب پذيرتر از ساير اقشار هستند، علاوه بر خدمات معمول خدمات ويژه نيز دريافت ميكردند.

اگر چه به لحاظ مادي ميلياردها دلار از در آمد ملي كشور صرف اسكان؛ نگهداري و رفاه پناهندگان گرديده است ولي ارزش مادي اين نوع خدمات در مقابل ارزش معنوي و اظهار رضايت پناهندگان از دريافت خدمات بسيار كمرنگ است. اظهار رضايت بيش از صدها نفر از سفرا؛ كارداران؛ هياتهاي نمايندگي سازمانهاي بين المللي و نمايندگان كميساريا از مديريت اردوگاها و مهمانشهرها بيانگر حجم و عظمت خدماتي است كه صورت گرفته است.

در يك پژوهش زميته يابي كه بر روند مهاجرين كرد عراقي صورت گرفته است (تسبيح سازان؛ 1386) مشخص گرديد كه به دليل رضايت آنان از اقامت در ايران و خذمات دريافتي 29٪ از مردان و 33٪ از زنان مايل هستند براي هميشه در ايران باقي بمانند. تحليل داده هاي تحقيق نشان مي دهد كه بين 75% تا حدود 94% پناهندگان از رفتار دولت ايران با پناهندگان، از اقامت خود در ايران، از رعايت شئونات و مسائل اخلاقي در بين پناهندگان و از ارائه خدمات توسط اداره امور اتباع ، از برقراري امنيت و آرامش در محل سكونت، از مديريت خوب و سازمان يافته امور پناهندگان در ايران، كاملا راضي و يا راضي هستند و بيش از 90 % آنان رويهمرفته از شهر محل سكونت واز محلي كه در ان زندگي مي كنند (اين محلها عمدتا مهمانشهرها مي باشد) كاملا رضايت دارند و يا راضي هستند.

 
 

پاره اي از مهمترين منابعي كه جمهوري اسلامي ايران براي ساماندهي بحرانهاي پناهندگي در هر بحران غير قابل پيش بيني براي ارائه خدمات به پناهندگان و اقدامات بشر دوستانه در مورد آنان فراهم مي نمود عبارت بودند از:

 1 - منابع انساني و نيروهاي خدماتي: شامل نيروي اتساني اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور و دفاتر آن در استانهاي آذربايجان غربي، كردستان و كرمانشاه و استانهاي معين، نيروي انساني موقت كه از سابر سا زمانها و نهادهاي دولتي معرفي مي گرديدند، افراد داوطلب از سازمانهاي غير دولتي و نهادهاي مردمي و ناظرين كميساريا ي عالي سازمان ملل در امورپناهندگان.

            اگر به طور ميانگين براي هر 200 نفر پناهجو فقط يك نيروي خدماتي در نظر گرفته شود در بعضي از بحرانهاي پناهندگي حجم منابع انساني مورد نياز از مرز 7000 نفر نيز مي گذشت.

2 - ثبت نام، پذيرش و روابط عمومي: خدمات مربوط به ثبت نام و آمارگيري و پذيرش پناهندگان، پرسنل حفاظت و رعايت مسائل امنيتي و حراست، احراز هويت و صدور كارت پناهندگي، خدمات مربوط به تفكيك جمعيتهاي ويژه و ارائه خمات خاص براي اين گروه، خدمات مربوط به پيدا كردن مفقودين و انسجام و وحدت مجدد خانواده، بررسي روند ورود گروههاي بعدي پناهندگان و آماده سازي شرايط براي پذيرش از تعداد نامعلوم پناهندگان ورودي،. وپيدا كردن راه حلهاي پابدار براي حل مشكل پناهندگي و بازگشت داوطلبانه پناهندگان. اطلاع رساني و روابط عمومي.

3 - منابع مربوط به ساخت و ساز و تجهيز اردوگاهها و مهمانشهرها : آماده سازي زمين و محوطه اردوگاههاي موقت، تهيه ماشين آلات سبك و سنگين جهت اجراي كارهاي ساختماني، تهيه چادرهاي برز نتي و نصب و راه اندازي آنها، ساخت پناهگاههاي موقت، ساختمان سازي و ايجاد مهمانشهرهاي دائمي همراه با تأسيسات جنبي آن، ژنراتورهاي برق و سيم كشي و آب رساني.

بر حسب گزارشهاي موجود ( مريل اسميت؛ 2004 ) از حدود 12 ميليون نفر پناهنده تحت حمابت  كميساريا در دنيا بيش از 7 ميليون نفر از آنان براي مدت بيش از 10 سال است كه در اردوگاهها و در چادر ها زندگي مي كنند و حتي عده اي از آنها نسلهاي بعدي خود را نيز در همان شرايط و در كمپ هاي مخصوص به دنيا آورده ونگهداري مي كنند. اين در شرايطي است كه بر طبق گزارش كميساريا اكثر پناهندگاني كه در ايران اقامت طولانيتر داشته اند در شهرهاي گوناگون كشور سكونت گزيده و فقط حدود 3 % از آنان هنوز در مهمانشهرهاي مخصوص پناهندگان اسكان دارند (گزارش عملكرد كميساريا ، 2011 و 2010).

4 - منابع مربوط به تهيه و توزيع لوازم خانگي و پوشاك: تهيه و توزيع ملافه ، پتو و ساير لوازم خواب، ظروف ، لوازم آشپزي، وسائل روشنائي و گرمايشي، تهيه و توزيع انواع پوشاك  زنانه و مردانه و بچگانه متناسب بافصل.

5- منابع مربوط به تأمين وتهيه و توزيع مواد غذايي : شامل پرسنل و خدمات ادارات و سازمانهاي تأمين كننده مواد غذايي، نهادهاي مردمي واهدا كنندگان مواد غذايي ، سيستمهاي حمل و نقل مواد غذايي، ميزان ذخاير غذايي و انبارها و سرد خانه هاي مربوط به نگهداري مواد غذايي، جيره بندي و توزيع مواد غذايي و امور اداري و پرسنلي مربوط به توزيع مواد غذايي.

            پناهندگان در تمام طول مدت پناهندگي نه تنها كليه خدمات غذائي خود را رايگان دريافت نموده اند بلكه همانند ساير اتباع ايراني از كليه كالاها و خدمات يارانه اي نيز استفاده نموده اند كه با هر رقم از يارانه هاي مربوط به يك كالا كه در اختيار پناهندگان قرار گرفته است ، ميتوان چندين برنامه عمراني در كشور اجرا كرد. به عنوان يك نمونه موردي ميتوان به يارانه هاي مربوط به آرد و نان اشاره كرد كه در اختيار پناهندگان قرار گرفته است. در يك تحقيق نشان داده شده است كه فقط با پرداخت يارانه اي كه براي تأمين پول نان پناهندگان هزينه ميگردد ميتوان سالانه 3000 مدرسه ساخت (دوكوهكي، 1384). در همين راستا مديركل دفتر امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور(1381) اعلام نموده است كه نگهداري يك خانواده 5 نفري پناهنده براي دولت ايران ماهانه حدود 150 دلار هزينه دربردارد. اين در حالي است كه كميسارياي عالي پناهندگان در ايران نيز در مجموعه گزارشهاي خود مطرح نموده است كه حكومت جمهوري اسلامي ايران نقش بسيار مهمي در نگهداري و حمايت از پناهندگان داشته و هر سال مبالغ هنگفتي از منابع يارانه اي بودجه كشور را براي ارائه خدمات براي پناهندگان اختصاص مي دهد.

كميساريا معترف است كه دولت يارانه هاي زيادي را براي ارائه خدمات بهداشتي ، آب و برق و گاز و آموزش و تغذيه براي پناهندگان صرف نموده است و از بابت پرداخت يارانه ها هيچگونه تفاوتي بين پناهندگان و ايرانيان قائل نشده است  و اين منابع علاوه بر ميليارد ها ريال هزينه هاي ديگري است كه صرف مديريت و مخارج مهمانشهرهاي پناهندگان و نگهداري و مراقبت از آنان بر دولت ايران تحميل مي گردد.

6 - تأمين و ارايه خدمات پزشكي و مراقبتهاي بهداشتي و درماني: شامل شناسائي و درمان سرپائي بيماران و سالمندان كه در جريان فرار بيمار گرديده و يا آسيب ديده اند، بر پائي خانه هاي بهداشت و درمانگاه، غربالگري بيماران عفوني و مسري و كنترل آنان ، ايجااد بيمارستانهاي صحرائي و موقت و مجهز به تخت و آمبولانس و تسهيلات درماني وتجهيزات پزشكي و دارو ، تعداد پزشكان و پرستارها وپرسنل خدمات پاراكلينيكي، منابع تأمين كننده تجهيزات مخصوص پزشكي و پيراپزشكي.

سازمان بهداشت جهاني غربالگري بيماريها و ارزيابي سلامت جسمي افراد را از اولويتهاي برنامه هاي خود قرار داده است. تعاريف و استاندارد هاي سازمان بهداشت جهاني به ميزان زيادي در كليه اردوگاهها و مهمانشهرهاي پناهندگان عراقي عملياتي گرديده است . به عنوان مثال كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در گزارشي كه منتشر كرده است ضمن تأييد ارائه‌ خدمات رايگان بهداشتي به كليه پناهندگان، نقش وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي   را در مورد اجرايي ساختن برنامه هاي مبارزه با  AIDS در مورد دو ميليون پناهنده تأكيد نموده است .

همچنين خدمات مربوط به پيشگيري، غربالگري و چندين تحقيق در مورد بيماريهاي بومي و نارسائيهاي بهداشتي و بررسي مشكات رواني پناهندگان عراقي صورت گرفته است كه نتايج آنها نيز به چاپ رسيده است. از جمله تحقيق وسيعي كه بر روي شاخصهاي رشد جسماني در دانش آموزان عراقي مستقر در مهمانشهرهاي ايران ( رياضي، 1384) صورتگرفته است نكته جالب در اين پژوهش طول مدت اقامت دانش آموزان اتباع عراقي در ايران بوده است كه برابر با 2/13 سال مي باشد كه بيانگر اين واقعيت است كه اكثر اين دانش آموزان در ايران متولد گرديده و به تحصيل پرداخته اند.

كودكان پناهنده در ايران نيز با توجه به تمهيداتي كه در مورد تغذيه ، بهداشت و آموزش آنان بعمل آمده بود بنظر ميرسد كه براساس معيارهاي جهاني از رشد و رفاه قابل قبولي در اردوگاهها و در طي دوران پناهندگي برخوردار بوده اند.اطفال و كودكان پناهنده عراقي در ايران اعم از آنهائي كه داراي سرپرست بوده و يا بي سرپرست بوده اند از مراقبتهاي ويژه پزشكي، درماني، واكسيناسيون وتغذبه رايگان و سهميه هاي منظم شير خشك برخوردار بوده اند. مادران اين دسته از كودكان هم جزء جمعيتهاي ويژه محسوب مي گرديدند كه نسبت به جمعيت معمولي از امكانات تغذيه اي و سهميه مواد غذائي بيشتري برخوردار بوده اند.

 7-   منابع مربوط به بهداشت محيط زيست و آب و فاضلابهاي بهداشتي: شامل تانكرهاي آب بهداشتي و نگهداري بهداشتي آب در مخازن ، لوله كشي آب مشروب، پمپ هاي تخليه آب ، ضد عفوني كردن محيط ، جمع آوري زباله ها، ساخت آبريزگاههاي موقتي و دائمي، تهيه و توزيع صابون و مواد پاك كننده و ضدعفوني كننده.

   8-  منابع مربوط به وسايل و سيستمهاي تداركاتي: راههاي ارتباطي و حمل و نقل ، دسترسي به راه آهن ، بندرگاهها، فرودگاهها و هواپيماهاي باري و كاميون، ترخيص، انبار داري و نگهداري كالاها و مواد مصرفي.

   9-  منابع مربوط به آموزش و تحصيلات: ايجاد، توسعه و تجهيز مدارس ويا فضاهاي آموزشي در اردوگاهها، خدمات مربوط به سواد آموزي والدين و يزرگسالان به زبان مادري و زبا ن فارسي، ثبت نام رايگان و شروع به نحصيل و يا ادامه تحصيل براي كليه كودكان بازمانده از تحصيل ، ادامه تحصيلات در دانشگاه براي فارغ التحصيلان مقطع متوسطه، واگذاري رايگان كتاب و لوازم التحرير.

 در زمينه آموزش و تعليم و تربيت نيز يكي از اقدامات بشر دوستانه جمهوري اسلامي ايران ارائه آموزشهاي عمومي و رايگان در مدارس آموزش و پرورش كشور و در اردوگاهها بوده است. تقريباً كليه دانش آموزاني كه درسن تحصيل و مايل به تحصيل بوده اند از آموزشهاي رايگان در سطح ابتدايي ، راهنمايي و دبيرستان ( بر اساس نظام آموزش و پرور ش ايران ) استفاده نموده اند.

نماينده سازمان يونيسف و نماينده كميساريا در ايران تصريح كرده اند كه بيشتر كودكان پناهنده از جمله كودكان پناهندگان عراقي در ايران از اجازه تحصيل رايگان برخوردار هستند . در تابستان سال 2009 دفتر رياست جمهوري از وزارت كشور و وزارت آموزش و پرورش طي دستور ا لعملي درخواست نمود كه از كليه فرزندان پناهندگاني كه در سنين مدرسه قرار دارند ثبت نام به عمل آمده ومشغول به تحصيل شوند (گزارش 2010 و 2011). در همين زمينه اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور اعلام نموده است كه حدود 285 هزار پناهنده در مدارس دولتي ايران و بيش از 3000 نفر دانشجوي عراقي و افغاني در دانشگاههاي كشور مشغول به تحصيل هستند . علاوه براين تعداد 000/600 نفر از اتباع بيگانه بزرگسال در كلاسهاي نهضت سواد آموزي در ايران، آموزش ديده اند .

   10-  منابع مربوط به آموزش حرفه وفن  و اشتغال براي بزرگسالان: اقدام جهت تسهيل كاريابي و اشتغال، ايجاد زمينه هاي اشتغال از طريق احداث مجتمع هاي كشاورزي، دامپروري و تأسيس كارگاههاي كوچك وكارخانجات مانند كارخانه آجر فشاري، اشتغال در ادارات و سازمانهاي دولتي.

بسياري از پناهجويان اقامتهاي طولاني در جمهوري اسلامي ايران داشته اند. گروهي از پناهندگان مخصوصا گروه سني جوانان و افراد بزرگسالي كه مايل به اشتغال در بازار كار بوده و يا اساسا مايل به فراگيري حرف مختلف بوده اند از آموزشهاي حرفه اي مراكز آموزشهاي فني و حرفه اي ثابت و سياري كه در جوار اردوگاهها و مهمانشهرها برگزار ميگرديده استفاده نموده اند. اينگونه افراد كه مجهز به مهارتهاي حرفه اي گرديده بودند نه تنها از شرايط بهتري براي جذب در بازارهاي كار ايران برخوردار بودند، بلكه پس از بازگشت به عراق نيز آمادگي بيشتري براي جذب در بازار كار كشور خود را پيدا مي كردند. همچنين اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي در سال 2008 از كليه مهاجرين مرد سنين 18 تا 60 سال كه مايل به كار و اشتغال در كشور باشند ، درخواست نمود كه جهت اخذ اجازه كار موقت اقدام نموده و در صورت تمايل به كار هاي مورد علاقه اشتغال ورزند ( 30 ).

در حاليكه پناهندگان عراقي در ايران از آموزشهاي حرفه اي استفاده نموده و از مزاياي اشتغال در بازار كار ايران و حتي استخدام در سازمانهاي دولتي بهره مند هستند، سازمان عفو بين الملل در گزارشي كه در مارس 2007 منتشر كرده است، متذكر گرديده كه در يكي از كشورهايي كه پناهندگان عراقي را به تعداد محدودي پذيرش نموده است، اجازه كار و اشتغال داده نشده و پناهندگان عراقي مجبورند كه با پس انداز و آورده هاي اندك خود از كشورشان به همراه داشته اند هزينه هاي زندگي خود را تأمين نمايند. آنان از خدمات درماني و آموزش نيزمحروم هستند و اين در حالي است كه عده اي از اكراد عراقي به هنگام پناهندگي در ايران ، در سازمانها و ادرات دولتي وبخش خصوصي به كار اشتغال داشته و از خدمات بيمه تأمين اجتماعي استفاده نموده اند. به عنوان يك نمونه فقط در استان آذربايجان غربي در حال حاضر   (1389)سالانه بيش از 25 ميليارد ريال حقوق بازنشستگي به پناهندگان عراقي پرداخت ميگردد.

از مجموعه خدمات صورت گرفته براي پناهندگان اطلاعات كاملي نه تنها در ايران بلكه در اكثر كشورهاي دنيا بصورت مدون و منسجم در دست نيست و معدود گزارشهايي كه در اختيار است بيشتر جنبه ژورناليستي و خبر رساني دارند. پيشتهاد ميشود كه كميساريا با همكاري اداره كل امور اتباع وزارت كشور جمهوري اسلامي ايران پژوهشكده اي بين المللي براي اينگونه تحقيقات ساماندهي كند تا مجموعه خدماتي را كه در اين راستا انجام گرديده است به صورت يك سند جامع بين المللي تدوين نمايد.


 

يادداشت سردبير:

بازهم تكرار مكررات!

فقط اين را مي پرسيم كه شما براي مهاجرين چه كرديد اين چيزها كه آمار و اقام است. ايران بجز مشتي كارگر و عمله مگر چيز ديگري تحويل داده؟ همين الان مگر كودكان مهاجري كه مدرك سربرگ داشتند كارنامه گرفته اند؟ كه ادعاي آموزش داريد. خجالت آوراست. اسلام مرزندارد ولي ايراني مرز دارد


 

3 ميليون پناهنده در كشور داريم

 

1390/3/31 سه شنبه

مدير كل اداره امور اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور گفت: 3 ميليون پناهنده در كشور وجود دارد.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل ازخبرگزاري فارس، سيد محمد تهاوري در نشست خبري بزرگداشت روز جهاني پناهندگان كه در مجموعه سينمايي پرديس برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: پذيرفتن مهاجران پناهنده در ايران در شرايطي بود كه اين كشور در يك جنگ 8 ساله و تحريم توسط استكبار جهاني قرار داشت ولي علي‌رغم اين موارد پذيراي مهاجرين بود و با مراودات اخلاقي و انساني كه با عراق و افغانستان داشت آنها را پذيرفت و با يك مديريت توانمند ساماندهي و سازماندهي كرد.

وي ادامه داد: در يك مقطع زماني ديگر در جنگ دوم خليج فارس وقتي عراق به كويت حمله كرد بخشي از مردم اين دو كشور به ايران آمدند و با توجه به گذشتن سه دهه ايران پذيراي مهاجرين به كشور است.

* 3 درصد از پناهندگان كشور در مهمان‌شهرها زندگي مي‌كنند

------------------------------------------------------------------------

تهوري خاطرنشان كرد:‌ آنچه در حال انجام است اين است كه از جمعيت يك ميليون پناهنده 3 درصد در مهمانشهرها هستند و بسياري از امكانات از جمله امكان تحصيل از مقاطع ابتدايي تا دبيرستان نانوايي بانك و كارگاه‌هاي اقتصادي برايشان فراهم شده در حاليكه كمترين كمك به ايران صورت گرفته است.

وي ادامه داد: در جنگ دوم خليج فارس هيچ كشوري حاضر نشد بحران پناهندگي را درك كند ضمن اينكه در حال حاضر نيز بسياري از كشورها پذيراي مهاجرين نيستند و به سختي آنها را قبول مي‌كنند.

مديركل اداره امور اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور در پاسخ به پرسشي درباره عدم صدور كارت شناسايي براي برخي از كودكان پناهنده در ايران گفت: تمام كساني كه مجوز پناهندگي داشته باشند از كارت شناسايي بهره‌مند مي‌شوند و فرقي ندارد كه كودك باشد يا بزرگسال. ضمن اينكه همه آنها از سيستم آموزشي برخوردار هستند البته براي مهاجرين غير مجاز نيز بر اساس تدبير رئيس جمهور آنها نيز به مدارس مراجعه مي‌كنند و در سطوح مختلف مشغول تحصيل هستند.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينكه پناهندگان كشور سوريه را هم به ايران مي‌پذيريد، يا خير؟ اظهار داشت: براي ما فرقي نمي‌كند چه كشوري باشد؛ بر اساس مباني كه داريم هر فردي كه شرايط پناهندگي را داشته باشد آن را مي‌پذيريم. نمونه آن 8 سال جنگ تحميلي ايران و عراق بود كه در آن شرايط بخش قابل توجهي از آنها به ايران مراجعه كردند و ما پذيراي آنها بوديم.

* هزينه هر پناهنده 5 دلار در روز، كمك هاي بين‌المللي سالانه 10 دلار

تهاوري در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه سرانه و هزينه‌اي كه براي هر فرد پناهنده در كشور مي‌شود، چقدر است؟ گفت: براي هر پناهنده 5 دلار هزينه مي‌كنيم اين در حالي است كه كمك‌هاي بين‌المللي در طول سال براي هر پناهنده 10 دلار است.

* 850 هزار نفر پناهنده مجاز و 1.5 ميليون نفر پناهنده غير مجاز در كشور وجود دارد

وي ادامه داد: در حال حاضر 850 هزار نفر پناهنده مجاز داريم و طبق سرشماري سال گذشته 1.5 ميليون نفر پناهنده غيرمجاز هستند كه با افزوده شدن به تعداد پناهندگان غيرمجاز از سال گذشته تاكنون به صورت كلي 3 ميليون پناهنده در كشور داريم.

مديركل اداره امور اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر اينكه ايران تا چه زمان اين روند را ادامه خواهد داد و با توجه به هزينه‌اي كه پناهندگان در بر دارند، آنها را در كشور به صورت مجاز و غيرمجاز مي‌پذيرند؟ گفت: با توجه به اينكه يك دهه از ثبات جمهوري افغانستان گذشته و به ثباتي نسبي رسيده است برنامه‌اي را در نظر داريم تا در يك پروسه زماني تغيير وضعيتي را ايجاد كنيم چرا كه بيشترين مهاجران مجاز و غيرمجاز كشور را افغاني‌ها تشكيل مي‌دهند.

*43.7 ميليون نفر از محل زندگي اصلي خود جابجا شده‌اند

رات‌وات معاون مدير منطقه‌اي آسيا و اقيانوسيه دفتر مركزي آژانس پناهندگان سازمان ملل و ژنو با حضور در اين نشست خبري اظهار داشت: روز بزرگداشت جهاني پناهندگان روزي است براي تمام شركا و‌ ذينفعان در اين زمينه كه مشغول فعاليت هستند براي اينكه بتوانند راه‌هايي پيدا كنند تا مشكلات موجود در اين مسئله برطرف شود.

وي ادامه داد: وقتي به دنيا نگاه مي‌كنيم درمي‌يابيم كه مشكل جابجايي و پناهندگي مردم همچنان پابرجاست و 43.7 ميليون نفر از محل زندگي اصلي خود جابجا شده‌اند.

وات تصريح كرد: مسئله‌اي كه به وجود مي‌آيد اين است كه 80 درصد مسئوليت پناهندگان بر دوش دولت‌هاي در حال توسعه است. بنابراين لازم است از جمهوري اسلامي ايران و مردم آن براي فعاليت‌هاي مستمر و سخاوتمندانه‌اي كه در زمينه حمايت از پناهندگان انجام داده‌اند قدرداني عميقي كنم.

وي افزود: روز جهاني پناهندگان فرصتي به ما مي‌دهد تا راه‌حل‌هايي را پيدا كنيم و بتوانيم آنها را به محل اصلي زندگي خود بازگردانيم و فرصتي مناسب است براي اينكه از جوامع بين المللي تقاضاي كمك و همكاري بيشتري با ايران و كشوري مانند پاكستان داشته باشند.

* كمك دولت به پناهندگان بيش از كمك‌هاي بين‌المللي است

برنارد دويل از آژانس پناهندگان سازمان ملل در تهران نيز با حضور در اين نشست خبري اظهار داشت: 68 سال از كنوانسيون پناهندهنگان مي‌گذرد و روز و سال خاصي براي پناهندگان محسوب مي‌شود.

وي با بيان اينكه مدت طولاني از ايجاد اين كنوانسيون مي‌گذرد، گفت 43 ميليون نفر عددبسيار بزرگي است و اين عدد بيش از نصف جمعيت اين كشور محسوب مي‌شود در واقع مي‌توان گفت به اندازه يك كشور افراد جابجا شده داريم و ايران نيز بيش از سهم خود در اين زمينه درحال فعاليت است.

دويل ادامه داد: به طور خاص از اداره كل افراد خارجه ايران تشكر مي‌كنم همينطور ازوزارت بهداشت كه كمك‌هاي بسياري در اين زمينه به پناهندگان كرده و اقداماتي كه براي مردم خود انجام داده شامل حال پناهندگان نيز كرده است.

وي افزود: فراهم كردن شرايط آموزش براي پناهندگان يك نعمت بوده كه در اختيار اين افراد قرار گرفته است.


 

يادداشت سردبير:

به نظر مي رسد كه:

1-جناب آقاي طهوري فقط اكتفا به آنچه كه صورت گرفته و آنهم آنچه كه گزارش شده را داده و تخلفات و صدماتي را كه به پناهندگان زده شده را مدنظر قرار نمي دهند. برخورد ملت ايران با اين پناهندگان خوب بوده است. و آنچه تاكنون ديده شده از خوي اسلامي ملت بوده است كه آنهم تحت سياست دولتمردان براي زدودن پيوندهاي ملتها دارد به كمرنگي و بيرنگي نزديك مي شود.

2- ايشان آيا گزارشي از بدرفتاري هاي نيروهاي انتظامي و ... با مهاجرين و توهين ها و رشوه گيري هاي ايشان داده اند؟ يا اين موارد دركل خود بخود حذف مي شود. درروز پناهنده فقط گفته مي شود كه ما اين كارها را انجام داديم و آيا گفته شده كه چه انجام نداده ايد؟ ايشان همه چيز را با خط كش بين المللي مي سنجند در حالي كه آنهم درست صورت نگرفته و ظواهر را حفظ كرده اند. حكومت ايران درسطح بين المللي خود را نماينده اسلام واقعي مي داند ولي خطكش و سنجش را بر اساس اينكه فلان كرد وفلان نكرد مي گذارد. چرا نگفتيد كه متولدين اين خاك ايراني هستند چرا نگفتين كه كساني كه هفت سال در يك كشور خوگرفته اند مي توانند تقاضاي مدرك ملي آن كشور را بكنند. شما مهاجرين بخصوص مهاجرين افغاني را مسخ كرده و سپس بجز عده اي كارگر ساده آيا چيز ديگري داده ايد؟

3-هنوز اردوگاه سفيدسنگ فراموش نشده است. هنوز كودكاني كه بر اثر اخراج سرپرست خانواده توسط شما در خانه در نبود والدين جان دادند فراموش نشده. هنوز كهنسالاني كه زير لد وكوب شما جان دادن را فراموش نكرديم.

همين ديروز پريروز در قم و مقابل زيارتگاه شما نبوديد كه زائرين مهاجر را از اتوبوس از ايراني ها جدا كرديد و به زور و شكنجه سوار اتوبوس براي حبس و اخراج برديد. اين زائرين همه داراي مدارك معتبري بودند كه خودشما داده بوديد. خجالت آور است. شرم كنيد شما به قوانين خود پايبيند نيستيد به قوانين بين المللي پايبند باشيد؟ خدا نكند كه شما معيار رفتار با مهاجرين باشيد.


 

۱۳۹۰ خرداد ۳۱, سه‌شنبه

كارت‌هاي آمايش هفت از فردا توزيع مي‌شود

1390/3/31 سه شنبه

مدير كل اتباع و مهاجران خارجي استانداري تهران گفت: كارت‌هاي آمايش هفت كه شامل اتباع مجاز در داخل كشور مي‌شود از فردا در سطح شهر تهران توزيع خواهد شد.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارحي به نقل از خبرگزاري فارس در خصوص اجراي آمايش هفت اظهار داشت: آمايش هفت شامل اتباع مجاز در داخل كشور است كه داراي اقامت قانوني هستند.

 وي با اشاره به اينكه كارت‌هاي آمايش هفت از اول تير آماده توزيع در پايگاه‌هاي شرق و غرب اداره كل اتباع مجاز در استان تهران است افزود:كارت‌هاي آمايش هفت برخلاف كارت‌هاي آمايش‌هاي قبلي كه 6 ماهه بوده‌اند يك سال اعتبار خواهد داشت و از ضريب امنيت بالايي نيز برخوردار است.

 موسوي‌نسب با اشاره به اينكه تا 15 شهريور طرح آمايش هفت ادامه دارد، يادآور شد: پايگاه غرب توزيع كارت‌هاي آمايش هفت در سليمانخاني كيلومتر هفت جاده قديم كرج تقاطع بلوار گلها و پايگاه شرق آن در گل‌تپه جاده ورامين پشت مقر راهنمايي و رانندگي قرچك واقع شده است.

 وي يادآور شد: براي هزينه هر كارت آمايش 15 هزار تومان براي هر نفر و 4 هزار تومان براي شركت مجري پرداخت مي‌شود.

 وي به پرداخت عوارض شهري توسط اتباع مجاز اشاره كرد و گفت: عوارض خدمات شهري براي يك نفر 100 هزار تومان، 2 نفر 120 هزار تومان، 3 نفر 150 هزار تومان و 4 نفر 170 هزار تومان است.


 

مرحله چهارم و تعيين تكليف مهاجرين غير مجاز(ويزاي اشتغال)


به گزارش شبكه بي بي سي فارسي: طبق توافقات صورت گرفته ميان وزارت كشور ايران ، اداره اتباع و مهاجرين خارجي ايران و وزارت مهاجرين و عودت كنندگان افغانستان: در مرحله تعيين تكليف براي مهاجرين فاقد مدارك كه در سرشماري و مرحله سوم شركت كرده اند. اين افراد با مراجعه به شعبات تعيين شده در مرحله نوبت دهي و واريز مبالغ يادشده. طبق تكليفي كه ايران براي آنها تعيين مي كند، با دريافت برگه خروجي از ايران به افغانستان رفته و با ارائه اين برگه در كابل نزد سفارت ايران پس از دريافت پاسپورت، ويزاي كار دريافت نموده و با همان قانوني وارد كشور ايران شده و براي كار يا اسكان اقدام مي كنند. البته اين در مصاحبه بي بي سي فارسي با مسوول مهاجرت و عودت كنندگان افغانستان صورت گرفته است. و اين طرح شامل مهاجريني كه بصورت قانوني و داراي مدارك آمايش 7 يا اقامت مي باشند نمي شود در اين مرحله.

« قابل توجه دارندگان برگ نوبت دهي طرح سرشماري اتباع افغاني غيرقانوني»

1390/3/31 سه شنبه

نظر به اينكه از تاريخ 1/4/90 مرحله تعينن تكليف دارندگان كد رهگيري و برگه نوبت دهي از طرح سرشماري اتباع افغاني غيرقانوني آغاز خواهد شد. و در مراجعه به شعبه تعيين شده در برگه نوبت دهي بايد قبوض مندرج در برگه نوبت دهي را ارائه نمايند. بنابراين از هم اكنون به نزديكترين شعبه بانك ملي محل سكونت مراجعه و با واريزي وجوه مذكور به شماره حسابهاي اعلام شده در برگ نوبت دهي با آسودگي منتظر تاريخ مراجعه به شعبه شويد و در روز تعيين شده به همراه برگ نوبت دهي و دو فيش واريزي به شعبه مراجعه نماييد.

 
 


 

۱۳۹۰ خرداد ۳۰, دوشنبه

آغاز اجراي مرحله چهارم طرح سرشماري اتباع افغانستاني غيرقانوني موسوم به تعيين تكليف

1390/3/30 دوشنبه

بنابر اعلام روابط عمومي اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور , از آنجاييكه مرحله سوم طرح سرشماري اتباع افغانستاني غيرقانوني موسوم به نوبت دهي به روزهاي پاياني خود نزديك ميشود, مرحله چهارم طرح مذكور موسوم به تعيين تكليف طي چند روز آينده آغاز خواهد گرديد.طي اين مرحله از طرح كليه افرادي كه در مرحله نوبت دهي نسبت به دريافت نوبت از طريق اينترنت اقدام نموده اند ميبايستي براي تعيين تكليف به شعبات مشخص شده مراجعه نمايند. اطلاعات تكميلي متعاقبا در روز افتتاح مرحله چهارم طرح از طريق رسانه هاي جمعي انتشار خواهد يافت.


 

كارت‌هاي كار موقت اتباع خارجي تمديد شد

1390/3/30 دوشنبه


 

مديركل كار و امور اجتماعي خراسان رضوي گفت: كارت‌هاي كار موقت اتباع خارجي تا پايان سال 1390 تمديد شد

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس، علي‌اكبر لبافي اظهار داشت: در راستاي ساماندهي و تعيين وضعيت اشتغـال غيرمجاز اتباع خارجي در سطح استان و امكان بازرسي بهتر از تمام كارگاه‌هايي كه اتباع خارجي به صورت پراكنده در آن مشغول به فعاليت هستند و با توجه به پيگيري‌ها و هماهنگي‌هاي به عمل آمده از سوي وزارت كار و امور اجتماعي تحويل مدارك آمايش هفت اتباع خارجي منوط به ارائه كارت موقت كار تعيين شده است.

مديركل كار و امور اجتماعي خراسان رضوي گفت: اعتبار كارت‌هاي موقت كار تا پايان مرداد ماه سال جاري بوده است.

لبافي افزود: با پيگيري‌هاي اداره كل اشتغال اتباع خارجي وزارت كار و امور اجتماعي و اداره كل امور اتباع مهاجران خارجي وزارت كشور در پيشنهادي به وزير محترم كار و امور اجتماعي اعتبار كارت‌هاي كار اتباع خارجي تا پايان سال 1390 تمديد شد.

وي اظهار داشت: توزيع كارت كار اتباع خارجي دارنده كارت آمايش شش نيز كماكان ادامه دارد و اتباع خارجي مي‌توانند پس از اطمينان از اينكه كارت كار آنها صادر شده است با در دست داشتن اصل كارت آمايش 6، اصل كارت كار موقت سال 1387، واريز مبلغ 140 هزار تومان به حساب 132.66 خزانه‌داري كل شعب بانك ملي ايران براساس نرخ مصوب، واريز مبلغ 2 هزار تومان به حساب 0104150629006 بنام شركت پيشتازان توسعه پژواك نسبت به دريافت كارت كار موقت خود اقدام كنند.

 
 

 
 


 

۱۳۹۰ خرداد ۲۹, یکشنبه

بيمه تكميلي پناهندگان جمعي تبعه افغانستان

1390/3/29 يكشنبه

بنابر گزارش روابط عمومي اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور قرارداد بيمه خدمات درماني تكميلي پناهندگان جمعي تبعه افغانستان في ما بين نمايندگي دفتر كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در جمهوري اسلامي ايران با شركت بيمه البرز  و اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور روز سه شنبه مورخ 24/3/90 نهايي و به امضاء رسيد. افراد مشمول اين بيمه نامه كليه اتباع افغانستاني داراي كارت آمايش 7 مي باشند كه از اين پس مي توانند با مراجعه به مراكز توزيع كارت آمايش 7 نسبت به دريافت كارت بيمه مذكور نيز اقدام نمايند. لازم به ذكر است اين بيمه نامه براي يكسال داراي اعتبار است و استفاده از آن براي افراد داوطلبانه مي باشد.


 

سياست راهبردي ايران در قبال افغانستان در دو مولفه توسعه و امنيت قرار دارد

1390/3/28 شنبه

وزير دفاع جمهوري اسلامي ايران گفت: جمهوري اسلامي ايران سياست راهبردي خود در قبال افغانستان را در دو مولفه توسعه و امنيت قرار داده و در راه تثبيت صلح و ثبات پايدار در اين كشور تلاش خواهد كرد.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سردار وحيدي به هنگام ورود به افغانستان در فرودگاه بين المللي كابل در جمع خبرنگاران گفت: سفر اينجانب به كشور دوست و برادر افغانستان به دعوت رسمي برادر عزيزم جناب ارتشبد عبدالرحيم وردك وزير دفاع جمهوري افغانستان و با هدف تقويت و توسعه روابط دفاعي ميان دو كشور صورت گرفته است.

وي با بيان اين‌كه اشتراكات تاريخي، فرهنگي و زباني اقتضاء مي‌كند روابط ايران و افغانستان گسترش و تعميق يابد، اظهار كرد: ملت ايران در 32 سال گذشته شاهد محنت‌هاي ملت مظلوم و مقاوم افغانستان بوده و همواره در كنار آنان غمخوار و حامي شان بوده است.

وزير دفاع ايران خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران امنيت افغانستان را امنيت خود تلقي مي‌كند و براي امنيت پايدار در اين كشور تلاش كرده و مي‌كند و آماده هر گونه همكاري در اين زمينه است.

وي گفت: مردم مسلمان، فهيم و رشيد افغانستان داراي استعدادها، توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي بسيار بالايي براي اداره امور كشور خود بدون دخالت نيروهاي فرامنطقه‌يي هستند و بايد در اين راستا دولت و ملت افغانستان مورد حمايت قرار گيرند.

وحيدي افزود: ايران و افغانستان با هماهنگي و همكاري قادرند با عوامل تهديد زا نظير تروريسم و مواد مخدر و هر گونه عامل ناامني در منطقه مبارزه كند.

وزير دفاع ايران در پايان ابراز اميدواري كرد تا در اين سفر شاهد توسعه و گسترش بيش از پيش روابط دو كشور باشيم تا با همكاري‌هاي روزافزون در بخش‌هاي مختلف، اشتراكات مورد علاقه دو كشور پيرامون مسائل دو جانبه، منطقه‌يي و بين المللي تحقق يابد.

۱۳۹۰ خرداد ۲۴, سه‌شنبه

آخرين مرحله سرشماري اتباع غير مجاز در كشور از يك تير آغاز مي‌شود

1390/3/22 يكشنبه

مدير كل اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور گفت:‌ آخرين مرحله طرح سرشماري اتباع غير مجاز كه در اين مرحله تعيين تكليف مي‌شوند از يك تير آغاز مي‌شود

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس سيدمحمد تهوري در خصوص طرح سرشماري اتباع غير مجاز در كشور اظهار داشت: طرح سرشماري اتباع غير مجاز در 4 مرحله تعريف شده كه تا كنون 3 مرحله آن اجرايي و مرحله آخر از يك تير براي تعيين تكليف آنها آغاز مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه تا كنون هشتصد و 90 هزار و 670 نفر از اتباع غير مجاز در طرح سرشماري شركت كرده‌اند،‌ گفت: اتباع غير مجاز تا 15 تير مهلت دارند با مراجعه به سايت afghan.moi.ir در طرح سرشماري شركت كنند و اين مهلت ديگر تمديد نخواهد شد.

تهوري با بيان اينكه اين طرح در 17 استان كشور اجرايي مي‌شود گفت: در اين 17 استان 28 شعبه پيش‌بيني شده است كه نسبت به رفع مشكلات اتباع غيرمجاز اقدام مي‌كنند.

مدير كل اتباع و مهاجران خارجي وزارت كشور در خصوص آمايش 7 (طرح سرشماري اتباع مجاز در كشور) بيان داشت: اين طرح از 17 خرداد در سراسر كشور آغاز شده است ولي بدليل مشكلات خدمات شهري در استان تهران طرح آمايش 7 از يك تير آغاز خواهد شد.

تهوري در خصوص برنامه‌هاي اداره كل اتباع و مهاجران خارجي درباره روز پناهندگان خبر داد و گفت‌: در روزهاي 29 و 30 خرداد برنامه‌هاي متنوعي براي روز پناهندگان در نظر گرفته شده است كه در اين باره اطلاع رساني خواهد شد.


 

ملاقات مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور با سفير افغانستان

1390/3/22 يكشنبه

به گزارش روابط عمومي اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي آقاي تهوري مشاور وزير كشور و مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي صبح روز شنبه 21 خرداد با آقاي دكتر عبيداله عبيد سفير كبير افغانستان در ايران ديدار و گفتگو كرد.

در اين ديدار كه در فضايي صميمي برگزار شد در خصوص طرح افزايش رقم رواديد ورود اتباع افغانستاني از سوي مشاور وزير كشور توضيحات لازم ارائه شد.آقاي تهوري دبير كميسيون ساماندهي اتباع خارجي همچنين خواستار كاهش هزينه هاي جانبي صدور رواديد به موازات برنامه جمهوري اسلامي ايران براي افزايش رواديد شد.

آقاي تهوري بر ضرورت اهتمام مقامات محترم افغانستان در ارتقاء سطح فعاليتها براي صدور گذرنامه تاكيد نمود. ايشان ضمن بر شمردن مخاطرات ناشي از ورود غيرقانوني و شرايط غير انساني كه قاچاقچيان انسان بر مترددين غيرقانوني تحميل مي كنند, خواستار تلاش همه جانبه مقامات دولت افغانستان در قانونمند نمودن ورود و اقامت اتباع افغاني به منظور حفظ كرامت و ارزشهاي انساني و اسلامي آنان شدند.

در اين ديدار آقاي ارساري وابسته وزارت امور مهاجرين نيز حضور داشت.


 

برنامه عفو و بازگرداندن مهاجران غير قانوني در مالزي

1390/3/21 شنبه

يك مقام رسمي مالزي از تصميم دولت اين كشور براي كاهش آمار دو ميليوني مهاجران غير قانوني در مالزي و اجراي برنامه عفو و بازگرداندن تعداد زيادي از اين مهاجران به كشورهايشان طي ماه آينده خبر داد.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري مهر, يك مقام رسمي مالزي از تصميم دولت اين كشور براي كاهش آمار دو ميليوني مهاجران غير قانوني در مالزي و اجراي برنامه عفو و بازگرداندن تعداد زيادي از اين مهاجران به كشورهايشان طي ماه آينده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از روزنامه استار چاپ مالزي، اين مقام رسمي اين برنامه را جامع ترين برنامه براي كاهش تعداد مهاجران غير قانوني در مالزي توسط وزارت اين كشور دانست و گفت: به اين مهاجران غيرقانوني سه هفته مهلت داده خواهد شد كه به كشورهايشان بازگردند و در غير اين صورت با مجازات قانوني با آنها برخورد خواهد شد.

بر اساس اين گزارش برنامه عفو و بازگرداندن مهاجران غير قانوني در مالزي تا كنون چندين بار انجام شده كه آخرين بار آن در سال گذشته بوده است.


 

23 كشته و مجروح در محور سراوان ـ اسفندك

1390/3/22 يكشنبه

رئيس مركز فوريت‌هاي پزشكي زاهدان گفت: بر اثر برخورد دو خودروي حامل اتباع بيگانه، 23 نفر در محور سراوان ـ اسفندك كشته و مجروح شدند.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري فارس فريبرز راشدي اظهار داشت: بر اثر اين تصادف كه ساعت دو بامداد امروز اتفاق افتاد، دو خودروي تويوتا 2000 پس از برخورد به يكديگر واژگون شدند.

وي ادامه داد: در اين سانحه، هشت نفر كشته و 15 نفر مجروح شدند.

رئيس مركز فوريت‌هاي پزشكي زاهدان بيان كرد: مجروحان توسط نيروهاي امدادي پايگاه اورژانس جاده‌اي به بيمارستان رازي سراوان منتقل شدند كه در حال حاضر حال عمومي چهار نفر از مجروحان وخيم است و ديگر مجروحان دچار شكستگي‌هاي استخواني شده‌اند.

رئيس بيمارستان رازي سراوان نيز گفت: براي درمان اين مجروحان بيگانه كه توانايي پرداخت هزينه‌هاي درماني را ندارند 250 ميليون ريال توسط سامانه بهداشت و درمان سيستان و بلوچستان هزينه شده است.

عليرضا مؤمني بيان كرد: اتباع بيگانه غيرمجاز سالانه هزينه‌هاي هنگفت درماني را بر بخش‌هاي بهداشت و درمان استان تحميل مي‌كنند.

وي افزود: سال گذشته فقط در بيمارستان رازي سراوان براي اتباع بيگانه‌اي كه به دليل تصادف به اين بيمارستان منتقل شدند بيش از 19 ميليارد ريال هزينه شده است.

استان سيستان و بلوچستان به دليل هم مرزي با دو كشور افغانستان و پاكستان همواره شاهد مراجعه اتباع غيرمجاز به صورت مهاجري براي درمان در بيمارستان‌هاي استان و نيز اتباع تصادفي است كه هزينه‌هاي درماني هنگفتي را بر سامانه بهداشت و درمان استان تحميل مي‌كند.


 

۱۳۹۰ خرداد ۱۹, پنجشنبه

به هيچ عنوان براي مهاجرين و اتباع خارجي مستقر در ايران يارانه تعلق نمي گيرد

1390/3/17 سه شنبه

مدير كل اتباع خارجي استانداري تهران با اشاره به عدم اختصاص يارانه نقدي به اتباع خارجي اعلام كرد: به هيچ عنوان اتباع خارجي مستقر در كشورمان مشمول دريافت يارانه نقدي نخواهند بود چرا كه هيچ ارتباطي با قانون هدفمند كردن يارانه ها كه قانوني داخلي و براي افراد كشور است، ندارند. 
وي در ادامه خاطر نشان كرد: شغل، آموزش، تحصيل، درمان ، بهداشت و .. از جمله تسهيلاتي است كه به اتباع خارجي در كشور ايران همسنگ با اتباع داخلي ارايه مي شود. 
موسوي نسب با بيان حضور يك ميليون و 500 هزار نفر تبعه غير مجاز افغاني در كل كشور خاطر نشان كرد: با توجه به شناسايي اين تعداد تبعه غير مجاز دركشور آنچه مسلم است
وي با بيان سياست گذاري هاي نظام مبني بر بازگرداندن اتباع افغاني به كشورشان اعلام كرد: ايران قصد دارد با ايجاد امنيت در افغانستان فرآيند مراجعت تبعه افغان را به كشورشان براي اصلاح و بازسازي زير ساخت هاي كشور افغانستان تسهيل كند. 
مدير كل اتباع و مهاجران استانداري تهران در پايان اعلام كرد: قانون هدفمند كردن يارانه ها در مراجعت اتباع افغاني به كشورشان نقش موثري را ايفا كرده است. 


 

خب كاملا مشخص شد. ديگر گول شعارهاي اسلامي اين كشور را نخوريد و كساني كه مملكت امام زمان گفته اينجا پناه آورده اند بايد جاي ديگه اي به دنبال امام زمان خود باشند. چرا كه ايران مملكت ايراني هاست و نه امام زمان! اسلامي بودن آن ديگر كاملا منتفي است. چرا كه فقط در شعار مصداق پيدا كرده است. و با سخنان اين آقا جنبه عيني پيدا كرد. صف بندي بين ايراني و غير ايراني اول ماجرا هست. درحكومت اسلامي حتي يهوديان ساكن قلمرو اسلامي از خدمات دولت اسلامي بهره مند بودند يكسان با هر مسلمان يا هر كسي كه به عنوان ساكن اصلي آن منطقه بوده است. و در اين كشور قانون هدفمندسازي يارانه ها يك قانون داخلي و مختص ايراني هاست. اگر امام زمان هم بيايد. بايد ثابت كند كه ايراني است و شناسنامه ايراني بگيرد. شايد ايشان را به امامت قبول كنند ، اصلا چرا قبول كنند! امام زماني كه اينقد مي گويند عادل است به درد اينجا نمي خورد كه امام زمان بايد با منطق ايراني حكم كند و با سليقه ايراني!

مهاجرين محترم شانس آورديد كه كشورهاي اروپايي يك سري خدمات را به مهاجرين مي دهد. كه ايران ادعا دارد كه ما هم چنين مي كنيم البته شايد 10 درصد آن خدمات باشد. چرا كه در اين كشورها شما پس از پذيرش و به رسميت شناخته شدن از خدمات اجتماعي برابر با يكي از اهالي همانجا برخوردار خواهيد بود و گاهي حتي بدون تابعيت شهروندي آن كشور را اخذ مي كنيد. ولي اينجا بايد....


 

بيشترين تعداد اتباع غيرمجاز افغاني در پايتخت سكونت دارند

1390/3/17 سه شنبه

مدير كل اتباع خارجي استانداري تهران گفت: بيشترين آمار حضور اتباع غير مجاز افغاني در كشور، متعلق به پايتخت است.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از برنا ,عيسي موسوي نسب ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ در حال حاضر تسهيلاتي كه به اتباع مجاز خارجي حاضر در ايران كه داراي پناهندگي رسمي، پرونده، كارت و هويت قانوني هستند، ارايه مي شود بسيار مطلوب بوده از اين رو مورد تشويق سازمان حقوق بشر قرار گرفته است. 

مدير كل اتباع خارجي استانداري تهران با اشاره به عدم اختصاص يارانه نقدي به اتباع خارجي اعلام كرد: به هيچ عنوان اتباع خارجي مستقر در كشورمان مشمول دريافت يارانه نقدي نخواهند بود چرا كه هيچ ارتباطي با قانون هدفمند كردن يارانه ها كه قانوني داخلي و براي افراد كشور است، ندارند. 
وي در ادامه خاطر نشان كرد: شغل، آموزش، تحصيل، درمان ، بهداشت و .. از جمله تسهيلاتي است كه به اتباع خارجي در كشور ايران همسنگ با اتباع داخلي ارايه مي شود. 
موسوي نسب با بيان حضور يك ميليون و 500 هزار نفر تبعه غير مجاز افغاني در كل كشور خاطر نشان كرد: با توجه به شناسايي اين تعداد تبعه غير مجاز دركشور آنچه مسلم است بيشترين آمار حضور غير مجازين متعلق به پايتخت است. 
وي با بيان سياست گذاري هاي نظام مبني بر بازگرداندن اتباع افغاني به كشورشان اعلام كرد: ايران قصد دارد با ايجاد امنيت در افغانستان فرآيند مراجعت تبعه افغان را به كشورشان براي اصلاح و بازسازي زير ساخت هاي كشور افغانستان تسهيل كند. 
مدير كل اتباع و مهاجران استانداري تهران در پايان اعلام كرد: قانون هدفمند كردن يارانه ها در مراجعت اتباع افغاني به كشورشان نقش موثري را ايفا كرده است. 


 

شرايط براي خروج داوطلبانه اتباع غير مجاز از فارس فراهم است

1390/3/17 سه شنبه

مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي استانداري فارس گفت: بحث خروج داوطلبانه اتباع غير مجاز از استان استان همچنان برقرار است و در اين راه امكانات لازم نيز در اختيار آنها قرار داده خواهد شد.

به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل از خبرگزاري مهر علي فرهادي با اشاره به توسعه فعاليتها براي خروج اتباع بيگانه غير مجاز از استان فارس افزود: در حال حاضر 210 هزار نفر اتباع بيگانه غير مجاز در فارس حضور دارند كه از اين ميان بيشترين بازگشت داوطلبانه در سال گذشته بوده است.
مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي استانداري فارس گفت: طبق توافقات صورت گرفته با چندين كشور اتباعي كه به صورت داخواه قصد خروج از استان را داشته باشند با هماهنگي هاي كه ميان اين اداره كل و بخش امور خارجه انجام مي شود، پس از طي كردن مراحل قانوني اتباع غير مجاز مي توانند به صورت قانوني به اين كشورها وارد شوند.وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وضعيت تحصيلي فرزندان اتباع افغاني و عراقي حاضر در استان فارس نيز گفت: در حال حاضر حدود 15 هزار نفر از فرزندان اتباع بيگانه در مدارس استان مشغول به تحصيل هستند كه از اين ميان 13 هزار و 524 نفر افغاني و 99 نفر نيز عراقي هستند.فرهادي تصريح كرد: در مقطع دبستان پنج هزار و 613 نفر پسر و سه هزار و 986 نفر دختر افغاني، مقطع راهنمايي يك هزار و 594 نفر پسر و يك هزار و 940 نفر دختر افغاني و در مقطع دبيرستان نيز 461 نفر پسر و 470 نفر دختر افغاني در استان تحصيل مي كنند.مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي استانداري فارس ادامه داد: در بحث فرزندان اتباع عراقي نيز در مقطع دبستان 20 نفر پسر و 22 نفر دختر، مقطع راهنمايي 27 نفر پسر و 14 نفر دختر و مقطع دبيرستان نيز پنج نفر پسر و 12 نفر دختر عراقي در استان تحصيل مي كنند.