۱۳۹۲ دی ۸, یکشنبه

طرح تمدید روادید اتباع افغانی (خانواری ) دارای گذرنامه آغاز شد. صبر کنید

طرح تمدید روادید اتباع افغانی (خانواری ) دارای گذرنامه آغاز شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ، دکتر عزیز کاظمی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در نشست مطبوعاتی طرح تمدید روادید اتباع افغان به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت:در حال حاضر840 هزار تبعه افغانی پناهنده در ایران داریم به علاوه450 هزارنفر که دارای پاسپورت هستند و به صورت قانونی در کشور حضور دارند .
وی افزود: افراد مجاز به 2 دسته تقسیم می شوند که در 2 قالب خانوار و مجردین را تشکیل می دهند .
بر طبق قانون ج.ا.ا تا تاریخ 15/6/92 گروه خانواری، اقامتشان در ایران تمام شده و باید پناهندگان به کشورشان باز می گشتند، اما با مذاکرات مسئولین ذیربط و بنا به دستور مقام عالی وزارت فرصت دوباره ای به این اتباع داده شد .
دکتر کاظمی تصریح کرد:تعهداتی باید در مقابل از مقامات عالی افغانستان اخذ شود که بعد از پایان دوره ی تمدید ،زمینه بازگشت این افراد به کشورشان فراهم شود.
وی در ادامه گفت:168 دفتر کفالت وجود دارد که اتباع افغانی می توانند با مراجعه به این دفاتر کارهای اداری خود را انجام دهند.
وی افزود:سامانه ای در این خصوص تهیه شده که باید از تاریخ 3/10/92به این سایت به آدرس samandehi-nobat.irمراجعه کرده و نوبت بگیرند تا به دفاتر کفالت معرفی شوند وپایان ثبت نام در این سایت14/10/92میباشد.

----------------------
یادداشت شردبیر:
با توجه به کمبودها و کاستی هایی که در استفاده از این سیستم در مرحله ثبت نام دارندگان کارت های آمایش ، صورت گرفت. توصیه می کنیم که مدتی صبر نمایید تا کمبودها و کاستی ها برطرف گردد. هم اکنون این سیستم با مرورگرهای اینترنتی مشکل داشته و فقط از IE مایکروسافت و Fire Foxپشتیبانی می کند که آن هم مشکل داشته و هم اکنون سایت از دسترسی خارج می باشد.

چه افرادی می توانند در طرح فراخوان دارندگان گذرنامه خانواری و مجردین شرکت کنند؟ اطلاعیه شماره 2

1392/10/4 چهارشنبهچه افرادی می توانند در طرح فراخوان دارندگان گذرنامه خانواری و مجردین شرکت کنند؟
بسمه تعالی
                                                                            اطلاعیه شماره 2
به اطلاع اتباع افغانستانی مقیم جمهوری اسلامی ایران می رساند؛ کسانی می توانند در طرح فراخوان دارندگان گذرنامه خانواری و مجردین شرکت نموده و در سامانه  ثبت نام  نمایند که دارای شرایط ذیل باشند :
·        دارندگان گذرنامه خانواری که در داخل کشور اقدا م به اخذ ویزا نموده و ویزای آنها در داخل گذرنامه درج شده باشد
·        گذرنامه بایستی دارای مهر قرمز ممنوعیت تردد به مناطق ممنوعه باشد
·        دارندگان گذرنامه  مجردی که در سال 1389در طرح شناسائی شرکت و پس از بازگشت به افغانستان با دریافت ویزای وثیقه مجددا وارد کشور شده و اقدام به تمدید ویزای خود نموده اند
·        گذرنامه های مذکور علاوه بر ویزای اولیه باید دارای تمدید روادید باشد
سایر اتباع افغانی مقیم کشور که دارای شرایط بالا نمی باشند از ثبت نام در طرح فراخوان و مراجعه به سامانه خودداری نمایند
ضمنا لازم است مشمولین طرح قبل از مراجعه به دفاتر کفالت قبلا گذرنامه خود را بررسی و چنانچه تاریخ انقضای گذرنامه قبل از تیرماه سال 1393 باشد با مراجعه به سفارت افغانستان در تهران و یا مراجعه به سرکنسولگرهای افغانستان در سایر استانها  گذرنامه خود را مجددا تمدید نمایند تا در زمان مراجعه به دفاتر مزبور دچار مشکل نشوند



                                                                                                                دبیرخانه کمیسیون ساماندهی   

ثبت نام و نوبت دهی مهاجرین دارای گذرنامه آغاز شد. اطلاعیه شماره 1

«قابل توجه اتباع افغانستانی دارنده روادید در گذرنامه خانواری و مجردی از طرح ساماندهی اتباع خارجی»
اطلاعیه شماره 1
«قابل توجه اتباع افغانستانی دارنده روادید در گذرنامه خانواری و مجردی از طرح ساماندهی اتباع خارجی»

    بدینوسیله به اطلاع اتباع افغانستانی دارای روادید در گذرنامه خانواری و مجردی از طرح ساماندهی اتباع خارجی می‏رساند در اجرای مصوبه کمیسون ساماندهی اتباع خارجی ، عملیات اداری تمدید روادید در گذرنامه خانواری و مجردی از طرح ساماندهی اتباع خارجی و نیز صدور مجوز موقت کار از مورخ 14دی ۹۲در دفاتر کفالت اقامت و اشتغال اتباع خارجی استانهای ذیربط آغاز خواهد شد .
   در این دوره از تمدید روادید به منظور بهبود روند رسیدگی وضعیت اقامتی اتباع افغانستانی دارای اقامت قانونی ،کاهش حجم مراجعات و جلوگیری از اتلاف وقت و صرفه جوئی در هزینه های اتباع افغانستانی از طریق تنظیم زمان مراجعه ، مقرراست توزیع جغرافیائی و زمانبندی مخاطبین طرح از طریق نرم افزار تحت وب توسط سامانه اینترنتی به نشانی:samandehi-nobat.ir   اجرا و طی آن تاریخ مراجعه و نشانی موقعیت اداری متولی اقامت و اشتغال (دفتر کفالت اقامت و اشتغال اتباع خارجی ) تعیین شود. با تعیین شهرستان محل سکونت،سامانه متقاضی را به دفتر کفالت همان شهرستان ارجاع خواهد داد. همچنین نظر به الزام ثبت نام جداگانه هر دارنده گذرنامه سامانه دارای گزینه‏ای است که سرپرست خانواری که اعضاء آن دارای گذرنامه مجزا می باشند را قادر خواهد ساخت تا از یک دفتر کفالت و در یک تاریخ نوبت اخذ نماید.
لازم به تاکید است که مدت زمان مراجعه به سایت مزبور تا پایان وقت اداری روز مورخ 30/11/92 بوده و پس از تاریخ مزبور سامانه مسدود خواهد شد.لذا ضروری است دارندگان گذرنامه خانواری و مجردین از طرح ساماندهی اتباع خارجی ساکن در استانهای: خراسان رضوی- البرز-خراسان جنوبی-کرمان-یزد-سمنان-گلستان-فارس-بوشهر-اصفهان-مرکزی-قزوین- قم و تهران از ساعت ۱۲ روزسه شنبه مورخ 3دی ۹۲ از طریق سامانه مبادرت به اخد نوبت مبادرت نمایند.. دسترسی به سامانه با ساده ترین شیوه ممکن از طریق رایانه های شخصی متصل به اینترنت و یا مراجعه کافی نتها امکانپذیر است .
اتباع افغانستانی مخاطب طرح می باید نظر به انقضای مهلت اقامت در اسرع وقت با مراجعه به سامانه مبادرت به ثبت نام نموده و پس از تهیه نسخه ای از صفحه تعیین نوبت در تاریخ و ساعت تعیین شده در برگه با در دست داشتن برگه تعیین نوبت و اصل گذرنامه به نشانی تعیین شده مراجعه نمایید. بر این اساس حضور دارنده هر گذرنامه در تاریخ تعیین شده به همراه اصل گذرنامه در دفتر کفالت الزامی بوده اما حضور دیگر اعضاء خانوار که مشخصات آنان در گذرنامه سرپرست درج شده است الزامی نمی باشد.
                                                                                             وزارت کشور
دبیرخانه کمیسیون ساماندهی اتباع خارجی

 92دی 1

در مصاحبه باکاظمی :اتباعی که باید به کشور خود بازگردند.

اتباعی که باید به کشور خود بازگردندمدیر کل اداره امور اتباع خارجی وزارت کشور گفت: اتباعی که مهلت پاسپورت آن‌ها تا اول تابستان سال آینده است بعد از اتمام این مدت به طور قطع باید به کشور خود بازگردند.
به گزارش اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی به نقل از افکار نیوز، عزیز کاظمی در نشست خبری صبح امروز یک‌شنبه ۱ دی اظهار داشت: ما در این مورد تابع قانون هستیم چرا که حضور آن‌ها بعد از این مدت غیرمجاز است.

وی ادامه داد: افرادی که بدون اوراق قانونی وارد کشور می‌شوند طبق قانون متجاوزان مرزی هستند و باید با آن‌ها به صورت قانونی رفتار کرد. اگر جمهوری اسلامی ایران اراده کند اتباع غیرمجاز جمع و از کشور اخراج می‌شوند و این اقدام بسیار ساده است. اما طبق ملاحظاتی که بین دو کشور و دو ملت وجود دارد ممکن است این کار انجام نشود.

کاظمی تصریح کرد: تقاضای ما از دولت‌های پاکستان و افغانستان کنترل مرزهای خود و رعایت قوانین است. ضمن این که مسئولیت هر اتفاقی با مسئولان مرزها ، قاچاق‌برها و مبانی قاچاق است. در ضمن دولت افغانستان باید به ملت خود در خصوص ورود غیرمجاز آگاهی بدهد ولو این که جمهوری اسلامی ایران با آن‌ها برخورد جدی نکند.

وی افزود: ما هر روز شاهد ورود اتباع غیرمجاز به کشور هستیم و طی اتفاقاتی که به دلیل این امر برای آن‌ها می‌افتد متحمل هزینه‌های درمانی نیز می‌شویم. لذا در لایحه‌ای که در این راستا تقدیم دولت شده خواستار شدیم تا با قاچاق‌برها و افراد خاطی به صورت مجازات حبس و مصادره اموال آن‌ها به نفع جمهوری اسلامی ایران برخورد شود.

کاظمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر پراکندگی جغرافیایی اتباع خارجی و این‌که آن‌ها تنها اتباع افاغنه هستند یا خیر؟ اظهار داشت:حدود ۲۴ هزار نفر اتباع عراقی و حدود ۲ هزار نفر اتباع کشورهای دیگر در ایران حضور دارند که پراکندگی جغرافیایی آن‌ها به ترتیب در استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان‌، البرز‌،‌ قم‌، یزد، مرکزی و فارس است.

مدیرکل اداره امور اتباع خارجی در خصوص فرزندان حاصل از ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی عنوان کرد: فرزندان حاصل از ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی باید برای گرفتن تابعیت تا سن ۱۸ سالگی صبر کنند و بعد از آن تا سن ۱۹ سالگی باید نسبت به تشکیل پرونده خود اقدام کنند. این افراد اگر تبعه مجاز و دارای مدارک باشند در مدارس ثبت نام می‌شوند اما اگر تبعه غیرمجاز باشند از ثبت نام آنان در مدرسه پرهیز می‌شود. ضمن این‌که همه افرادی که سال گذشته و امسال به سن کلاس اول رسیده‌ بودند طبق درخواست ما ثبت نام شدند تا از تحصیل محروم نشوند. برای افراد غیرمجاز نیز ما سعی کردیم جلوی تحصیل آن‌ها را نگیریم مگر این‌که آموزش و پرورش در این زمینه منعی داشته باشد.

وی تصریح کرد: ما طی جلساتی که با دولت افغانستان داشتیم پیشنهاد دادیم که آن‌ها افراد دارای مدرک‌، تجربه و دانش را به افغانستان برگردانند و از تخصص آن‌ها استفاده کنند ما همین جا اعلام می‌کنیم که می‌توانیم اسامی و تخصص این اتباع را اعلام کرده و از هزار تا ۱۰۰ هزار نفر از آن‌ها را به افغانستان تحویل دهیم.

کاظمی افزود: شرایط بازگشت و ایجاد امنیت و اشتغال مربوط به افغانستان است ضمن این‌که جمهوری اسلامی ایران در طول این سال‌ها درباره افغان‌ها بسیار ایثار کرده اما دولت افغانستان نیز باید شرایط بازگشت پایدار را برای آن‌ها فراهم کند نه این‌که یک روز در کابل باشند و روز دیگر در تهران.

مدیرکل اداره امور اتباع خارجی خاطرنشان کرد: علی‌رغم خدماتی که جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران به این اتباع ارائه کرده‌اند دیده‌بان حقوق بشر علیه ایران بیانیه صادر می‌کند در حالی که تنها در وزارت کشور بیش از ۲۲ مدیرکل و هزار پرسنل مستقیماً در حوزه اتباع کار می‌کنند و دستگاه‌هایی مانند نیروی انتظامی، وزارت امور خارجه و وزارت کار نیز با آن‌ها به طور مستقیم درگیر هستند. ما این بیانیه را یک اظهارنظر شخصی و یک حرف پیوند خورده با مسائل سیاسی منطقه و دنیا می‌دانیم.

وی افزود: گزارش فنی گزارشی است که دستگاه‌های تخصصی زیر مجموعه سازمان ملل ارائه می‌دهد ما هرگز مسائل پراکندگان را با مسائل سیاسی پیوند نزده و این امر را پسندیده نمی‌دانیم.

کاظمی همچنین گفت: برای تمام بندهایی که دیدبان حقوق بشر درباره آن از وزارت کشور سوال کرده پاسخ‌های متقن و مستدل ارائه کردیم و اقدامات جمهوری اسلامی ایران و اداره اتباع خارجی و سایر دستگاه‌ها کاملاً شفاف و مستند است البته مشکلاتی در کار وجود دارد که امیدواریم همه به حل آن کمک کرده و راه حل مناسب ارائه دهند.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آمار ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی و رویکرد دولت یازدهم درباره پذیرش اتباع خارجی عنوان کرد: ۳۲ هزار ازدواج بانوان ایرانی با اتباع خارجی صورت گرفته و هزینه ای که بابت اتباع خارجی می‌شود بسیار متفاوت از هزینه‌ای که برای یک فرد ایرانی انجام می‌شود و آن هم به دلیل مسائل بهداشتی‌، ناهمگن بودن اجتماعی در برخی موارد، مسائل روحی و روانی پناهنده‌ها برای کسب ثبات و آرامش بیش‌تر و مراجعات مکرر آن‌ها برای انجام برخی اقدامات است.

وی افزود: برآورد هزینه‌های که برای اتباع خارجی در کشور انجام می‌شود در مقاطع مختلف متفاوت است اما آن چه که دستگاه ‌های مختلف مانند آموزش و پرورش،‌ بهزیستی، وزارت کار و نیروی انتظامی انجام می‌دهند نیز باید لحاظ شود. اما رویکرد کلی ما در خصوص تردد مجاز و تحکیم روابط دو ملت و دو دولت ایجاد آرامش در مرزهای دو کشور است تا این مسائل در افغانستان به سرانجام برسد.

مدیرکل اداره امور اتباع خارجی همچنین در پاسخ به این سوال که آخرین آمار دانش‌آموزان و دانشجویان خارجی در حال تحصیل در کشور چند نفر است، گفت: تعداد دانش‌آموزان افغانی ۳۲۰ هزار نفر و تعداد دانشجویان ۱۱ هزار نفر است و تا الان حدود ۱۵ هزار فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم. ضمن این‌که جمهوری اسلامی ایران به کمک کمیسر عالی سازمان ملل ۲۱۰ هزار نفر از پناهندگان افغان که جزو اقشار آسیب ‌پذیر بودن را به صورت رایگان بیمه کرده و تمام هزینه‌های کلینیکی و پارا کلینیکی آن‌ها را بدون در نظر گرفتن سقف مبلغ پرداخت می‌کنند.

کاظمی گفت: ۹۷ درصد پناهندگان افغان در شهرها و در کنار مردم زندگی می‌کنند و تنها ۳ درصد آن‌ها در مهمان‌شهرها و اردو‌گاه‌ها ساکن هستند که البته آن‌ها نیز از اقداماتی مانند فروشگاه، بازارچه وسایر خدمات رفاهی بهره‌مند هستند.

وی در پایان گفت: ما بیش از یک میلیون اقدام قانونی در کشور داریم و حدود ۸۴۰ هزار نفر پناهنده و طبق آمار کشور ما دومین کشور دارای پناهنده است.
-------------------------------
یادداشت شردبیر:
             ماجرایی است این مهاجرپذیری ایران!!!!! کشوری مثل آمریکا که اصل و بنیان آن بر مهاجرت بنیاد شده است. و این همه کشور در دنیا هستند که از نیروی بالقوه مهاجرین استفاده کرده و نیز خدمات زیادی را به آنها می دهند و هیچگاه هم در بوق و کرنا نکرده اند که ما این می کنیم و آن می کنیم. پروسه تقاضای تابعیت و نیز اقامت در تمام کشورهای اروپایی و دیگر کشورها مدت زمان مخصوص داشته و نهایتا در عرض یک سال تکلیف معلوم است به علاوه اینکه در این یک سال دولت هزینه های اسکان و خورد و خوراک مهاجرین و پناهندگان را تقبل می کند و پس از یک سال شرایط را بیان داشته و تعیین تکلیف می کنند. باهزینه خود دولت میزبان ، مهاجرین آموزش دیده و تبحر کافی برای زندگی و روابط اجتماعی پیدا می کنند و .....